Tropikal ejder meyvesi üreticisi çift ilk hasattan memnun

Tropikal ejder meyvesi üreticisi çift ilk hasattan memnun

Tropikal ejder meyvesi üreticisi çift ilk hasattan memnun

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde ilk kez tropikal ejder meyvesi üreticiliği yapmaya başlayan Nur ve Ahmet Talih çifti, ilk hasattan memnun oldukların söylediler.
Kaktüsgiller familyasına ait bir meyve olan ve ’pitaya’ ismiyle de bilinir ejder meyvesini eken Talih ailesi gözü gibi baktığı fidelerinden istediği sonucu aldı. Bölgede ilk kez üretilen ejder meyvelerinin hasadı yapılırken, aile ilk hasattan memnun kaldı. Talih çifti, Osmaneli Kaymakam Ünal’a, yetiştirdikleri ejder meyvesi ikram ederken, "Yetiştirmiş olduğumuz ejder meyvesini ilk internette gördük. Görüntüsünden etkilenip üretmeye karar verdik. Kendi imkanlarımız ile seramızda yetiştirdik” diyerek meyve hakkında bilgi verdi.
Kaymakam Ünal, Talih çiftine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “İlçemizde alternatif tarıma öncülük yaptığınız için teşekkür ediyoruz, her zaman üreticinin ve çiftçinin yanındayız” ifadelerine yer verdi.


Güncel 8.09.2022 10:33:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da bahçe çitlerine gizlenmiş 306 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

2

Isparta'da halk otobüsü şoförü, trafikte önünü kesen sürücüden şikayetçi oldu

3

Antalya'da 1 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasınca kaydedildi

4

Kısmi Görme Engelliler Futsal Dünya Şampiyonası Antalya'da devam ediyor

5

Hatay'da ormanlık alanda yangın çıktı

6

Anadolu Efes, yarın Antalya'da konuk edeceği Bayern Münih maçının hazırlıklarını tamamladı

7

Isparta'da 20. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

8

Alanya'da yürüyüş sırasında uçuruma düşen 2 turist kurtarıldı

9

Kahramanmaraş'ta sitenin otoparkında çıkan araç yangınında 18 kişi dumandan etkilendi

10

Adana'da kamyonun çarptığı kişi hayatını kaybetti