TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nden “Starlink” açıklaması

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nden “Starlink” açıklaması

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nden “Starlink” açıklaması

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, Starlink Uydu Ağı projesi kapsamında yer çevresinde LEO yörüngelere iletişim uydularının yerleştirildiğini ve bu uyduların güneş panellerinden kaynaklanan parlamaların ise zaman zaman yer yüzeyinden de izlenebildiğini belirtti.
TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, “Starlink” uydularının Türkiye’den görülmesi üzerine açıklama yaptı. Yapılan açıklamada;
“Starlink Uydu Ağı projesi kapsamında Yer çevresinde LEO yörüngelere iletişim uyduları yerleştirilmektedir. Bu uyduların güneş panellerinden kaynaklanan parlamalar ise zaman zaman yer yüzeyinden de izlenebilmektedir. Böyle bir parlama bu gece (6 Mayıs 2021) yerel saat 22:05 civarında TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde (TUG) bulunan Tüm Gökyüzü Kamerası ile görüntülenmiştir.
TUG Bakırlıtepe yerleşkesi 2500 m rakıma sahip, atmosfer koşulları oldukça iyi olan dünyanın sayılı gözlemevi yerleşkelerindendir.
Resim alındığında gökyüzünde yaygın bulutlar olmakla beraber Starlink uydularının yüksek parlaklığı nedeniyle görüntülenebilmiştir. Resimde Kuzey-Batı ufkunda görülen parlama Starlink uydularından kaynaklı parlamadır” ifadeleri yer aldı.


Güncel 7.05.2021 08:17:38 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

2

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

3

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

4

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

5

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

6

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

7

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

8

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

9

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi

10

Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı