TUNCER CÜCENOĞLU İMZALI “BOYACI” PANDEMİ GÜNLERİNDE UKRAYNA’YI GÜLDÜRECEK

TUNCER CÜCENOĞLU İMZALI “BOYACI” PANDEMİ GÜNLERİNDE UKRAYNA’YI GÜLDÜRECEK

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz uluslararası oyun yazarımız Tuncer Cücenoğlu’nun dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen “BOYACI” oyunu, Ukrayna’da 11 Ekim 2020 tarihinde prömiyer yaptı.

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz uluslararası oyun yazarımız Tuncer Cücenoğlu’nun dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen “BOYACI” oyunu, Ukrayna’da 11 Ekim 2020 tarihinde prömiyer yaptı.

Yuriv Drohobych Akademik Müzik ve Dram Tiyatrosu’nda başlayan oyunun yönetmeni Vlad Sorokin, dekor ve kostüm tasarımı ise Yulia Gnatenko’ya ait. 

Başlıca rolleri Yuriy Fedçuk, Volodimir Levitskiy, Irina Şevçuk, Oleksandr Morozov, Adam Tsibulskiy’nin canlandırdığı “Boyacı”nın afişinde, Tuncer Cücenoğlu’nun vasiyeti olan “Sanata Evet” Türkçe ve Ukraynaca olarak  yer aldı.

 

“BOYACI” Cücenoğlu’nun Ukrayna’da sahnelenen 8. oyunu. Önceki yıllarda “Çığ”, “Helikopter”, “Kadıncıklar”ve “Ziyaretçi” oyunları da Ukrayna’nın farklı kentlerinde sahnelenmiş ve Ukrayna hükümeti tarafından Cücenoğlu’na “Ukrayna Türkiye İlişkilerini Geliştirmeye Katkı” ödülü verilmişti. 

Haber : Hasret Dilek Delier

 



Yurt Dünya 14.10.2020 14:11:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

3

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

4

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

5

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

6

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

7

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor

8

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 30 şüpheli yakalandı

9

Bozyazı ilçesinde dolu etkili oldu

10

Obilet kayak tatili için öne çıkan rotaları paylaştı