TUNCER CÜCENOĞLU İMZALI “BOYACI” PANDEMİ GÜNLERİNDE UKRAYNA’YI GÜLDÜRECEK

TUNCER CÜCENOĞLU İMZALI “BOYACI” PANDEMİ GÜNLERİNDE UKRAYNA’YI GÜLDÜRECEK

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz uluslararası oyun yazarımız Tuncer Cücenoğlu’nun dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen “BOYACI” oyunu, Ukrayna’da 11 Ekim 2020 tarihinde prömiyer yaptı.

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz uluslararası oyun yazarımız Tuncer Cücenoğlu’nun dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen “BOYACI” oyunu, Ukrayna’da 11 Ekim 2020 tarihinde prömiyer yaptı.

Yuriv Drohobych Akademik Müzik ve Dram Tiyatrosu’nda başlayan oyunun yönetmeni Vlad Sorokin, dekor ve kostüm tasarımı ise Yulia Gnatenko’ya ait. 

Başlıca rolleri Yuriy Fedçuk, Volodimir Levitskiy, Irina Şevçuk, Oleksandr Morozov, Adam Tsibulskiy’nin canlandırdığı “Boyacı”nın afişinde, Tuncer Cücenoğlu’nun vasiyeti olan “Sanata Evet” Türkçe ve Ukraynaca olarak  yer aldı.

 

“BOYACI” Cücenoğlu’nun Ukrayna’da sahnelenen 8. oyunu. Önceki yıllarda “Çığ”, “Helikopter”, “Kadıncıklar”ve “Ziyaretçi” oyunları da Ukrayna’nın farklı kentlerinde sahnelenmiş ve Ukrayna hükümeti tarafından Cücenoğlu’na “Ukrayna Türkiye İlişkilerini Geliştirmeye Katkı” ödülü verilmişti. 

Haber : Hasret Dilek Delier

 



Yurt Dünya 14.10.2020 14:11:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

2

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

3

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

4

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

5

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

6

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

7

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

8

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

9

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi