Turfanda kayısılar, Katar ve Dubai yolcusu

Turfanda kayısılar, Katar ve Dubai yolcusu

Turfanda kayısılar, Katar ve Dubai yolcusu

Türkiye’nin turfanda birçok meyvenin örtü altında üretildiği Mersin’de kayısı hasadına başlandı, ilk ürünler kalitesine göre 100 TL’ye kadar alıcı bulurken, iç piyasanın yanı sıra Katar ve Dubai’ye gönderildiği bildirildi.
Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de birçok üründe turfanda seralarda yetiştiriliyor. Son bir ayda örtü altına erik, yenidünya ve kavun gibi meyvelerin hasadının yapıldığı kentte bu kez de birçok ilde zirai donun vurduğu kayısılar hasat edildi. Üretici Halit Taner’in iki ayrı serasında yetiştirdiği ağaçlardan ilk meyveler toplandı. Toplanan meyveler tek tek elden geçirilerek 300 gramlık paketlere konularak satışa hazır şekilde müşteriye gönderildi. İlk hasattan elde edilen kayısıların kilogram fiyatının kalitesine göre kilogramının 80 ile 100 TL arasında alıcı bulduğu belirtildi.
Katar ve Dubai’ye ihraç edilen turfanda kayısıların aynı zamanda turizm bölgeleri başta olmak üzere birçok kente gönderildiği bildirildi.
3 hafta önce turfanda yenidünya hasadı yaptıklarını anımsatan İbrahim Demir, "Şu anda ise kayısı hasadımıza başladık. Fiyatlar meyvenin kalitesine göre kilogramda 80 ile 100 TL arasında değişiyor. Bunlar turfanda üretilen meyveler ve her seneki gibi bu sene de kalitesi güzel" dedi.
Erkenci meyvelerin yurtdışında Katar ile Dubai’ye gittiğine değinen Demir, ülke içinde ise başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ile genellikle turizm bölgesi olan Muğla, Antalya gibi yerlere gönderildiğini kaydetti.


Güncel 25.04.2022 09:37:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

2

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

3

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

4

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

5

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

6

Garanti BBVA CDP'den üç temada "A" alarak sürdürülebilirlikte küresel liderler arasına girdi

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

9

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı

10

Osmaniye’de safran yetiştiriciliğinden olumsu sonuçlar alınmaya başlandı