Turistlere "Güneş ve daha fazlası" başlıklı mektupla "Antalya'ya gelin" çağrısı

Turistlere

Turistlere "Güneş ve daha fazlası" başlıklı mektupla "Antalya'ya gelin" çağrısı

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskani Erkan Yagci, kentte tatil yapan yerli ve yabanci turistlere gönderdikleri mektuplarla iletisimi koparmamaya çalistiklarini belirterek, "Mektupta, Antalya'nin güçlü, saglikli ve güvenilir bir turizm varis noktasi oldugu vurgusunu yapiyoruz." dedi.

Her yil milyonlarca turistin ziyaret ettigi Antalya'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele döneminde de yeni sezon için turizm alanindaki çalismalar devam ediyor.

Denizi, kumu, günesinin yani sira tarihi ve kültürel degerleriyle ön plana çikan kentte, otellerdeki bakim ve onarim çalismalari sürdürülüyor.

Üzerinde çalisilan sertifikasyon sistemi kapsaminda da hazirlik yapan isletme sahipleri, daha önce tesislerinde tatil yapan turistlerle de bagini koparmamaya özen gösteriyor.

Antalya Valiligi koordinesinde, AKTOB araciligiyla Türkçe, Almanca, Rusça ve Ingilizce olarak hazirlanan "Sun and more (Günes ve daha fazlasi)" baslikli mektuplar, daha önce otellerde tatil yapan yerli ve yabanci turistlere sosyal medya ve e-posta araciligiyla gönderilmeye devam ediliyor.

"Tekrardan bir araya geldigimizde sicacik günesiyle içinizi isitip, mavi ve yesilin muhtesem uyumunu gözler önüne sererek, kokusuyla basinizi döndürecek portakal çiçeklerimiz esliginde sizleri karsiliyor olacagiz." ifadelerinin kullanildigi mektuplarla pandemi sonrasi için tatil plani yapanlar, Antalya'ya davet ediliyor.

Yerli ve yabanci toplam 23,5 milyon turiste mektup gönderilmesi hedefleniyor.

- "Tatil hayallerinde Antalya olsun istiyoruz"

AKTOB Baskani Yagci, AA muhabirine, il genelindeki paydaslarla görüserek, dört dilde hazirladiklari mektuplari otel ve tur operatörü yetkililerine ulastirdiklarini söyledi.

Insanlarin tatil planlarinda Antalya'nin da olmasini istediklerini vurgulayan Yagci, sunlari kaydetti:

"Salgin döneminde, insanlarin evinde kaldigi bu süreçte tatil hayali kurarken, planlama yaparken Antalya olarak iletisimimizi saglamaya çalisiyoruz. Antalya, eskiden oldugu gibi güçlü bir turizm noktasi. Hayat normallesmeye basladiginda, salgin bittikten sonra tatil yapmak isteyenlerin yine tercihi olacaktir. Daha önce ilde tatil yapmis yerli ve yabanci turistlere gönderdigimiz, 'Günes ve daha fazlasi' baslikli mektuplarla Antalya'nin güçlü, saglikli ve güvenilir bir turizm varis noktasi oldugu vurgusunu yapiyoruz."

Hazirladiklari mektuplarda, 2020 yili ilan edilen Patara Antik Kenti'nin fotograflarini kullandiklarina deginen Yagci, gönderdikleri mektuplarla bu zor süreçte, yerli ve yabanci turistlerle iletisimlerini sürdürmek istediklerini aktardi.

- "Antalya'nin ve Türkiye'nin onlari özledigini belirtmek istiyoruz"

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi Baskani Ülkay Atmaca da turizm ajanslarinin olusturdugu bir platform oldugunu, bunun önerisiyle çalisma yapildigini ifade etti.

Antalya'yi ve Türkiye'yi seven tatilcilere buralari tekrar hatirlatmak için metinler hazirlandigini belirten Atmaca, söyle konustu:

"Her hafta düzenli olarak misafirlerimize mektuplari ulastirarak, Antalya'nin ve Türkiye'nin onlari özledigini belirtmek istiyoruz. Geri dönüslerin hizli ve iyi olacagini düsünüyorum. Çok dogru ve basarili bir çalisma. Böyle bir dönemde gündemde olmaliyiz. Insanlarin aklinda tatil varken Türkiye ve Antalya akillarina gelsin istiyoruz. Kampanya bu hafta hayata geçirildi."



Yurt Dünya 4.05.2020 11:34:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'den, Kozan ilçesine ziyaret

2

Adana'da vefat eden öğretmen anısına okulunda akıl ve zeka oyunları sınıfı açıldı

3

Adana'da evlerinde uyuşturucu ele geçirilen 2 kişi gözaltına alındı

4

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta boya fabrikasında kazan patlaması sonucu 3 işçi yaralandı

5

Kahramanmaraş'ta boya fabrikasında kazan patlaması sonucu 3 işçi yaralandı

6

Yeşilçam'ı Keşfetmek: 1930'lardan 1990'lara Türk Sinemasının Altın Çağı

7

Adana'da mısır tarlasında kaybolan tarım işçisini arama çalışması başlatıldı

8

Burdur'da devrilen otomobildeki bebek öldü, anne ve babası yaralandı

9

Mersin'de kamyonla çarpışan hafif ticari araçtaki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

10

Adana'da bir kadın "telefon dolandırıcıları" tarafından dolandırıldı