Turizm Folklor Araştırma Kurumu Derneği Gençlik Kulübü (Tufak)Dörtyol 125. Yıl İlkokulunu Ziyaret Etti

Turizm Folklor Araştırma Kurumu Derneği Gençlik Kulübü (Tufak)Dörtyol 125. Yıl İlkokulunu Ziyaret Etti

Turizm Folklor Araştırma Kurumu Derneği Gençlik Kulübü (TUFAK) beş ülkeden konuklarıyla birlikte Avrupa Birliği Kültür Projesi kapsamında Dörtyol`a geldi. Romanya, Fransa, Bulgaristan, Polonya ve Ukrayna`dan gelen yabancı konuklar Avrupa Birliği Kültür Projesi kapsamında TUFAK`ın konuğu olarak Dörtyol 125. yıl İlkokulunda öğrencilerle bir araya geldi. Saat 11;00`da Okul İdaresi ve Öğretmenleri ile öğrenciler tarafından kapıda çiçeklerle karşılanan konuklara okul bahçesinde öğrenciler tarafından dünya milletleri ile ilgili bir gösteri tertiplendi.
  1. Yıl İlkokulu Müdürü Cemal Tabak yaptığı konuşmada öğrencilerin farklı milletlerden insanlarla ve kültürlerle tanışıp kaynaşmasında bu tür projelerin önemine vurgu yaparak konuklarına hoş geldiniz dedi.
Emekli Eğitimci ve Projenin Dörtyol sorumlusu Ali Aslan`da projenin amacı ve kapsamı hakkında bilgiler aktardı. Turizm Folklor Araştırma Kurumu Derneği Gençlik Kulübü (TUFAK) Başkanı Melih Sadık Aras`da güzel ev sahipliğinden ötürü Dörtyol halkına ve okul müdürlerine ekibi adına teşekkürlerini iletti. Beşerli öğrenci gurupları yabancı konuklarla birlikte okul bahçesinde rontlar ve halk oyunları çalışmaları yaptı. Ülkelere ait sokak oyunları karşılıklı olarak uygulamalı öğretildi. 125. Yıl öğrencileri de yapancı konuklara mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım ve sandalye kapmaca gibi oyunları uygulamalı olarak gösterdi. Programın finalinde ise Tufak ekibi ile yabancı konuklara yöresel lezzetler ikram edildi. Yemekte bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şimşek kültürler arası kaynaşma ve dayanışmayı arttıran bu tür etkinliklerin öğrenciler üzerinde oldukça olumlu etkileri olduğunu hatırlatarak emeği geçenleri tebrik etti. Haber: Sedat İSKENDEROĞLU ? Dörtyol    

Güncel 24.04.2019 13:59:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi