Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: “(Proje okulları) Yönetici atama yönetmeliğine tabi olmalı ve süreç liyakat üzerinden yürütülmelidir”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: “(Proje okulları) Yönetici atama yönetmeliğine tabi olmalı ve süreç liyakat üzerinden yürütülmelidir”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: “(Proje okulları) Yönetici atama yönetmeliğine tabi olmalı ve süreç liyakat üzerinden yürütülmelidir”

Proje okullarına yönetici atamalarının MEB Yönetici Atama Yönetmeliği kapsamında olmadığına dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Diğer okullarımız gibi bu okullarımız da yönetici atama yönetmeliğine tabi olmalı ve süreç sadece liyakat üzerinden yürütülmelidir” dedi.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaptığı açıklamada proje okullarına yönetici ve öğretmen atama sürecinin devam ettiğini, ancak yönetmelikle ilgili kılavuzun da, duyurunun da yayınlanmadığını belirtti. Geylan, “Sınavla öğrenci alan ve akademik başarısı üst düzey öğrencilerimizin okuduğu okullarımız, kamuoyunda bilinen adıyla proje okulları. Peki ülkemizin geleceğini tayin edecek potansiyelimiz olan bu okullarımıza yönetici ve öğretmen tayini nasıl yürütülüyor? Örneğin, önceki öğretim yılında yaptığımız tespitlere göre ülke genelinde 940 proje okulunun 829 tanesinin müdürünün aynı sendikanın üyesi olduğunu tespit etmiştik. Önümüzdeki öğretim yılı için de proje okullarına öğretmen ve yönetici atamasıyla ilgili başvuru süreci devam ediyor. Süreç dediysem, lafın gelişi; ne kılavuz yayınlanmış, ne duyuru var. Proje okulları bakanlığa bağlı olmadığı için bu okulların yönetici atamaları MEB Yönetici Atama Yönetmeliği kapsamında yürümüyor. Atanacak yönetici ve öğretmenlerde öyle bir kısım yeterlilikler falan da aranmıyor. Geçmiş tecrübeler gösteriyor ki yandaşlık vasıflarına haizseniz yeterli. Nitekim aldığımız bilgiler, şimdi de benzer durumların tüm hızıyla yaşandığına işaret etmektedir. Proje okulları ’Yandaş yönetici atama projesi’ olmaktan kurtarılmalıdır. Diğer okullarımız gibi bu okullarımız da yönetici atama yönetmeliğine tabi olmalı ve süreç sadece liyakat üzerinden yürütülmelidir” dedi.


Güncel 26.04.2021 23:32:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

2

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

3

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

4

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

5

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

6

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

7

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

8

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

9

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

10

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu: