Türk Mutfağı Haftası’nda Kırıkhan’da kuzu ciğer tanıtıldı

Türk Mutfağı Haftası’nda Kırıkhan’da kuzu ciğer tanıtıldı

Türk Mutfağı Haftası’nda Kırıkhan’da kuzu ciğer tanıtıldı

Hatay’da bu yıl ilki gerçekleştirilen “Türk Mutfağı Haftası” etkinliklerinin son gününde Kırıkhan ilçesinde kuzu ciğer tanıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde sonuncusu Kırıkhan mesire alanında kuzu ciğeri tanıtımı yapıldı. Etkinlikte ayrıca katılımcılara ocak başında, kuzu ciğeri ikramında bulunuldu. Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu yaptığı açıklamada, ”Tüm yurtta eş zamanlı olduğu gibi Türk Mutfağı ekinlikleri yapılmakta. İl Kültür Müdürlüğü ve Hatay Valiliği tarafından tüm ilçelerimizde benzer etkinlikler yapıldı. Bugün son olarak Kırıkhan’da ciğerle kapanışlı yapıyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen görev alan herkese teşekkür ediyorum. Amacımız burada Hatay’ın mutfağını tanıtmak tabi. Hatay Mutfağını anlatsak gün yetmez. Çünkü Türkiye’de tescilli 2. gastronomi şehri.” dedi.

Hatay Mutfağının dünyanın 26. gastronomi kentinden biri olduğunu dile getiren Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, ”Kırıkhan kuzu ciğeri ile sofra kültürü ile hakikaten ziyaret edilmesi gereken noktalardan bir tanesi. Bugün gastronomi haftasının son gününü, Kırıkhan’da son günü ciğerle kapatıyoruz. Şunu da belirteyim, Kırıkhan’da insanlarımızla buluşmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Kırıkhan’ımızda, 2. Ciğer Festivali olacak Pazar günü saat 11.00’de başlayacak, gece 23.00’da bitecek. Kırıkhan’ın ev sahipliği yapacağı bu festivalimize tüm Hataylı hemşerilerimizi bekliyorum” diye konuştu.


Güncel 27.05.2022 21:08:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

3

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

4

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

5

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

6

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

7

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor

8

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 30 şüpheli yakalandı

9

Bozyazı ilçesinde dolu etkili oldu

10

Obilet kayak tatili için öne çıkan rotaları paylaştı