TÜRK SAĞLIK-SEN, DÖNER SERMAYE TALEPLERİ İÇİN ALANLARDA

TÜRK SAĞLIK-SEN, DÖNER SERMAYE TALEPLERİ İÇİN ALANLARDA

TÜRK Sağlık Sen Osmaniye Şubesi tarafından, sağlık çalışanlarının döner sermaye ücretlerinin iyileştirilmesi ve döner sermaye yönetmenliğinin yeniden düzenlenmesi konusunda basın açıklaması yapıldı. Osmaniye Devlet Hastanesi önünde toplanan sendika üyesi sağlık çalışanları adına konuşan Türk Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Fatih Üstüner, son on yılda ülkede döner sermaye kadar eriyen hiçbir ücret olmadığını belirterek, çalışanların 5 yıl önceki döner sermaye ücretlerini mumla aramalarının, durumun vahametini de açıkça göstermekte olduğunu söyledi. Bugün, döner sermaye sisteminden memnun olan, bir tek sağlık çalışanının kalmadığına dikkat çeken Üstüner, "Herkes muzdarip ve şikâyetçidir. Artık sistemin; ne savunulacak, ne de çalışana bir faydasının olmadığı gün gibi aşikârdır. Döner sermaye sistemindeki adaletsizliği, yanlışlığı ve çarpıklığı sağır sultan bile duyar iken, ne acıdır ki; bakanlık yetkilileri duymazdan ve görmezden gelmiştir. Türk Sağlık-Sen olarak; bu vurdumduymazlığa son verilmesi için, geçtiğimiz aylarda çalışanların döner sermaye taleplerini içeren binlerce dilekçeyi Sağlık Bakanlığı ve YÖK’e teslim ettik. Her iki kurumun yöneticilerine de bu durum defalarca anlattık.  Sayın Bakan, yaklaşık bir yıl önce döner sermaye yönetmeliğinde değişiklik yapılacağını hem Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci’ye söylemiş hem de kamuoyu ile paylaşmıştı. Ancak; Aradan geçen sürede ne yazık ki; hala bir somut adım atılmamıştır. Eskiler  “Et-tekraru Ahsen, velev kane yüz seksen” demişler. Yani Yüz seksen kerede olsa, tekrar etmek güzeldir. Biz döner sermayeler ile ilgili sorunlara değil 180, 1800 kez dikkat çektik." dedi.
Yanlışta ısrar edilmeye ve sorunlar görmezden gelinmeye devam edildiğini kaydeden Başkan Üstüner, "Türk Sağlık-Sen olarak; sağlık çalışanlarının sesi olmak ve döner sermaye taleplerimizi yüksek perdeden aktarmak için bir kez daha alanlara çıktık. Öncelikle ifade etmek isteriz ki; Kırk yamalı bohçaya dönen, kokuşmuş ve tel tel dökülen bu sistem, baştan aşağı yeniden revize edilmelidir. Revize edilirken de, sağlık çalışanları sistemin merkezine yerleştirilmeli ve adalet sağlanmalıdır. Hiçbir sağlık çalışanı ötekileştirilmemeli ve mağdur edilmemelidir. Sağlık çalışanlarının alın teriyle elde edilen gelir, kurumların finansal sıkıntılarına heba edilmemeli ve öncelik fedakâr sağlık emekçisinin olmalıdır." diye konuştu.
Sistem karmaşık, sorunun büyük, ama kamu iradesinin de bunu çözecek güçte olduğuna dikkat çeken Üstüner şöyle devam etti: "Sağlık Bakanlığı ve Üniversite hastanelerinde görev yapan fedakâr sağlık çalışanları da sorunun çözülmesini dört gözle beklemektedirler. Yöneticilere sesleniyoruz; Artık yeter! Sağlık çalışanlarının sabır taşı çatlamış ve bıçak kemiğe dayanmıştır.  Bütün sağlık çalışanlarının bütünleşeceği ve kabul edeceği yeni bir döner sermaye sistemi için gerekli düzenlemeleri bir an önce yapınız ve bu sorunu kökten çözünüz. Çalışanın emeğinin karşılığı teslim edilmeli ve ekmeğiyle oynanmamalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak adaletli bir döner sermaye düzeni kurulana, çalışanların aldığı ücretler makul bir düzeye çıkarılana ve talepleri karşılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir an bile geri durmayacağız.  Ekmek kavgamızda ne yılgınlık gösteririz ne de vazgeçeriz."

Haber: İbrahim EMÜL - OSMANIYE



Osmaniye 7.12.2019 10:42:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor

2

Osmaniye’de fırınlarda ve evlerde bayram kömbesi telaşı

3

Depremlerden etkilenen Osmaniye'de mezarlıklara hüzünlü ziyaret

4

Ağız kavgası ile başladı, cinayetle son buldu

5

Osmaniye'de polisler iftarda bir araya geldi

6

Osmaniye'de sağanak ve dolu, tarım arazilerine zarar verdi

7

Elektrik akımına kapılan kişi yaşamını yitirdi

8

Osmaniye'de hafif ticari araçta 14 kilo 50 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

9

Osmaniye Belediyesi'nden sıcak yemek

10

Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu, mazbatasını aldı