Türkeli’deki çocuklara “Robotik Kodlama” eğitimleri başladı

Türkeli’deki çocuklara “Robotik Kodlama” eğitimleri başladı

Türkeli’deki çocuklara “Robotik Kodlama” eğitimleri başladı

Türkeli Gençlik Merkezi tarafından, çocuklara geleceğin dili olarak adlandırılan ve sorun çözme, takım duygusu kazanma, geliştirme ve analitik düşünme gibi pek çok alanda beceri kazandıracak olan, ‘Robotik Kodlama Eğitim’ programına başlandı.
Türkeli Gençlik Merkezinde düzenlenen eğitim, 12-15 yaş grubu çocuklara yönelik gerçekleştiriliyor. Türkeli Meslek Yüksekokulu öğrencisi Osman Rafet Okur tarafından verilen eğitimde Robotik Kodlama Eğitimi sayesinde çocuklar; algoritma oluşturmadan, 3D çizim tasarlamaya kadar, lego setleri ile programlamadan, bilgisayar kullanımına kadar birçok alanda kendini geliştirerek yazılım dünyasına giriş yapıyor.
Osman Rafet Okur, yaptığı açıklamada, bir süredir robotik kodlama ile ilgili çalışmalar yaptığını ve yarışmalarda derece aldığını söyledi. Okur, “Burada ilk etapta scratch, en blok, arduino gibi robotik kodlama eğitimleri veriyoruz. Öncelikle çocuklara bu eğitimlerden başladık. Daha da geliştirirsek, html web tasarım, web programcılığı da yapabiliriz. Şu anda uzaktan kumandalı telefonla hareket edebilen araçlar tasarladık, onları da birleştireceğiz en kısa zamanda. Yeni bir projemiz de robot kol projesi, ne hareket yapılırsa robot o hareketi yapacak. Bu hem bizim bedensel hareketimiz hem de telefonla kontrol edilebilecek bir vaziyette olacak. Ayrıyetten güvenlik sistemleri yaptık arkadaşlarla. Daha bir çok projemiz var, zamanla geliştirdikçe devam edeceğiz çalışmalara. Türkiye genelinde düzenlenen Teknofest yarışmalarına da bir projemiz ile katılmayı planlıyoruz” diye konuştu.


Güncel 29.12.2021 19:04:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı

2

Burgan Bank, Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu

3

Borusan Otomotiv sektörel dönüşümü değerlendirdi

4

Osmaniye'de Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakaları yapıldı

5

Mut ilçesinde öğrencilere Togg'un T10X modeli tanıtıldı

6

Okul sporları Kick boks müsabakaları yoğun katılım

7

Mersin'de Akdeniz Belediyesince yenilenen parka şehidin adı verildi

8

Osmaniye'de 122 üreticiye ekipman desteğinde bulunuldu

9

Hatay’da toprağa gömülü halde bulunan 10 yaşındaki çocuğun tedavisi sürüyor

10

Osmaniye’de 122 üreticiye 3,3 milyon liralık ekipman desteği