Türkiye İzmir için tek yürek

Türkiye İzmir için tek yürek

Türkiye İzmir için tek yürek

ANTALYA (AA) - Kumluca ilçesinde Uluslararasi Mucizevi Eller ve Sosyal Kooperatifi (UMESKO) tarafindan, Izmir depreminden etkilenen vatandaslara ulastirilmak üzere toplanan gida, giyim ve ev esyasi yardimi bölgeye gönderildi.

UMESKO Baskani Sebile Savkar, gazetecilere yaptigi açiklamada, daha önce Elazig depremi ve Giresun'daki sel felaketlerinden etkilenenler için yardim toplayarak ulastirdiklarini, simdi ise Izmir depreminden etkilenen vatandaslar için yardim kampanyasi düzenlediklerini söyledi.

Özellikle çocuk giyim esyasi yardimi yapildigini belirten Savkar, "Izmir depreminden etkilenen vatandaslarimiz için düzenledigimiz yarim kampanyamiza hayirseverlerimiz yogun ilgi gösterdiler. Toplanan yardimlar içerisinde bin 500 çocuk takimi, 400 ayakkabi, 30 battaniye, gida kolisi, çok sayida çocuk, kadin ve erkek çorabi, çocuk bezi ve sokak hayvanlari için mama bulunuyor. Tüm hayirseverlerimize tesekkür ediyorum. Ülke olarak bizi biz yapan en büyük özelligimiz, zor durumlarda bir olup kenetlenebilmektir. Bunu daha önceki afetlerde görmüstük, simdi ise Izmir için birlik olduk." dedi.

Toplanan yardimlari Izmir'de afet koordinasyon merkezine ulastiracaklarini ve buradan dagitimini saglayacaklarini dile getiren Savkar, depremin 91'inci saatinde enkazdan sag olarak kurtarilan Ayda için de bebek hediyesi götürdüklerini ve oyuncak bebegi Ayda'ya ulastiracaklarini sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 5.11.2020 15:08:56 0
Anahtar Kelimeler: türkiye izmir için tek yürek

İlginizi Çekebilir

1

Tami ve T-Soft'tan e-ticaret işletmelerine çoklu banka sanal POS çözümü

2

Burgan Bank, Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu

3

Borusan Otomotiv sektörel dönüşümü değerlendirdi

4

Osmaniye'de Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakaları yapıldı

5

Mut ilçesinde öğrencilere Togg'un T10X modeli tanıtıldı

6

Okul sporları Kick boks müsabakaları yoğun katılım

7

Mersin'de Akdeniz Belediyesince yenilenen parka şehidin adı verildi

8

Osmaniye'de 122 üreticiye ekipman desteğinde bulunuldu

9

Hatay’da toprağa gömülü halde bulunan 10 yaşındaki çocuğun tedavisi sürüyor

10

Osmaniye’de 122 üreticiye 3,3 milyon liralık ekipman desteği