Türkiye’de en uzun oruç Sinop’ta

Türkiye’de en uzun oruç Sinop’ta

Türkiye’de en uzun oruç Sinop’ta

Türkiye’nin en kuzeyinde bulunması dolayısıyla güneşin doğuşu ve batışının diğer bölgelere göre biraz daha geç olduğu Sinop’ta yaşayanlar, diğer tüm illerden daha uzun oruç tutuyor. Vatandaşlar parklarda vakit geçirerek iftar saatini bekliyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan kameri ay hesaplamalarına göre Ramazan ayında ilk iftarına 13 saat 56 dakika oruç süresi ile başlayan Sinop, diğer illere göre en uzun oruç tutan şehir oluyor. Ramazan’ın son gününde ise bu süre 15 saat 23 dakikaya uzuyor. Sahil kenarında ve parklarda iftar saatini bekleyen vatandaşlar, bu yıl Ramazan ayının yaz sıcaklarına denk gelmemesiyle daha rahat geçeceğini düşünüyor.
Çay içememenin kendisini zorladığını söyleyen esnaf Nurhan Kiraz, “Ramazan gayet güzel geçiyor benim için, açlık aklıma gelmiyor, sadece susuzluk aklıma geliyor. Sıcak olmamasına rağmen susuzluk oluyor, bir de çay aklıma geliyor. Sigara zaten kullanmıyorum, sadece çay alışkanlığım var” diye konuştu.
Havanın serin olduğunu söyleyen Erdoğan Doğan, insanların çok fazla zorlanmayacağını düşündüğünü belirtti.
Parkta vakit geçirerek iftarı bekleyen Hasan Çolak ise Ramazan ayını sevdiğini belirterek kendisi için çok güzel geçtiğini söyledi.


Güncel 24.03.2023 14:30:50 0
Anahtar Kelimeler: türkiye’de en uzun oruç sinop’ta

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yolcu otobüsü tıra çarptı

2

Okul kaygısı ve stres çocuklarda karın ağrısına neden olabiliyor

3

OSMANİYE’DE YOLCU OTOBÜSÜ TIR’A ÇARPTI: 7 ÖLÜ, 11 YARALI

4

Adana'da sahte ilaç ürettikleri iddiasıyla 6 zanlı tutuklandı

5

Mersin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Adana'da 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan firari hükümlü yakalandı

7

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

8

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

9

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

10

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak