Türkiye’de bir ilk olan Hasanbeyli Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezi açıldı

Türkiye’de bir ilk olan Hasanbeyli Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezi açıldı

Osmaniye'de  yapımı tamamlanan Hasanbeyli Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Osmaniye'de  yapımı tamamlanan Hasanbeyli Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezi düzenlenen törenle açıldı. 23 dönümlük arazi içerisinde 2 bin 500 metrekare kapalı alanı ile aynı anda 50 kişiye hizmet verecek şekilde projelendirilen merkezin Türkiye’de bir ilk ve model olacağı kaydedildi. 
Kadınların Sosyal ve Ekonomik Yaşamlarını Destekleme Projesi kapsamında Hasanbeyli İlçesi Kaypak Köyü Yolu üzerinde faaliyet gösterecek olan “Hasanbeyli Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezi” için açılış töreni düzenlendi. Programa Vali Erdinç Yılmaz, önceki dönem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, diğer Protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. İl Müftüsü Ali Çakmak tarafından dua yapıldı. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Erdinç Yılmaz, Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezi projesinin, hayallerindeki projelerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Bu projenin başarılı olmasını Cenabı Allah’tan canı gönülden niyaz ediyorum. Bu illetle, uyuşturucuyla mücadelede, Osmaniye’mizin Hasanbeyli İlçesinde bu güzide kurumumuz inşallah başarılı olacak, örnek bir model olacak ve Türkiye’ye örnek olacak.” Dedi. Vali Erdinç Yılmaz, merkezde en az başarının yüzde 50 olacağına inandıklarını belirterek, “Elimizdeki veriler, araştırmalar sonuçlar bunu göstermektedir. Burada canla başla çalışacak iyi bir ekibimiz oluştu. Bu kumu, Osmaniye’mizin, devletimizin hepimizin kurumudur. Buradaki başarı hepimizin başarısı olacaktır, buradaki başarısızlık hepimizin başarısızlığı olacaktır.  Allaha hamdolsun merkezimizi açıyoruz. Projemizin başarıya ulaşmasında en önemli aşama, burada bu işi uygulayacak olan arkadaşlarımız. Onların bu işi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Çıktığımız bu kutlu yolda Allah bizi mahcup etmesin.” Dedi. Vali Erdinç Yılmaz, merkezde bağımlıktan kurtulmak isteyenler için uygulanacak olan yöntemlerin tamamen doğal olduğunu belirtti. 
KADIN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE MERKEZİ ALANINDA İLK 
Aile Ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık ise Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezinin alanında ilk olduğunu kaydetti. Derya Yanık, “Kadın bağımlılıkla mücadele aynı zamanda bağımlılık kadınlar arasında da yaygınlaşmaya başlamakla beraber, kadınlar aileyi de inşa eden en önemli unsur. Dolayısıyla kadınlar üzerinden oluşan bir olumsuzluk sadece bireysel kalmıyor. Ailenin diğer fertlerinde oluşan bir olumsuzluk, bağımlılık gibi bir durum sadece kişinin kendisinde kalabilir veya sınırlı kalabilir. Ama kadınlarda oluşan bir bağımlılık ya da bir sıkıntılı durum ailenin tamamını etkileyen bulaşan bir etki alanına sahip. Dolayısıyla Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezi sadece bağımlılıkla mücadele eden yada bağımlılıktan kurtulmaya çalışan kadınları iyileştirecek bir hareket değildir. Bütün bir aileyi ve nihayetinde bütün bir toplumu iyileştirecek bir adımdan bahsediyoruz.” Diye konuştu. 
Konuşmaların ardından, Vali Erdinç Yılmaz, önceki dönem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve diğer protokol üyeleri tarafından Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezinin açılış kurdelesi kesildi. 
Merkezde bireysel terapiler, grup terapileri, Sağlık Bakanlığı onaylı detoks programı, bireysel eğitimler, aile eğitimleri, atölye çalışmaları, meslek edindirmeye yönelik eğitimler, konferanslar, motivasyon etkinlikleri ve terapi bahçelerinin yer alıyor. Merkezde ayrıca dokuma konfeksiyon makineci eğitimi, tekstil atölyesi, yöresel kilim dokuma atölyesi, aşçılık atölyesi, seracılık, sanat ve tasarım atölyesi gibi atölyelerin de yer aldığı kaydedildi.



Osmaniye 3.11.2023 17:10:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

2

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

3

Osmaniye'de uçurtma şenliği

4

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

5

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

6

Hemşehrimiz Şehit Oldu

7

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

8

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

9

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

10

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret