Türkiye’nin 3. büyük ovasında hububat ekimi hazırlığı

Türkiye’nin 3. büyük ovasında hububat ekimi hazırlığı

Türkiye’nin 3. büyük ovasında hububat ekimi hazırlığı

3 milyon 570 bin dönüm tarım arazisi ile Türkiye’nin üçüncü ekilebilir alanına sahip olan Muş Ovası’nda, hububat ekimi hazırlıkları başladı.
Muş Ovası’na inen çiftçiler 1 milyon 200 bin dekar alanda hububat ekimi için hazırlıklara başladı. Yaklaşık 7 ay yaşanan kuraklığın ardından yağmurun yağması çiftçilerin yüzünü güldürürken, yağışın ardından traktörlerin kontağını açan çiftçiler, hububat ekimi için tarlanın yolunu tuttu. Tarlalarda sürümüne başlayan çiftçiler, bu işlemin ardından hububat tohumlarını toprakla buluşturacak.
Ekim hazırlığı için sürüm yapan çiftçilerden Ömer Güler, 7 ay boyunca yağmur yağmadığını ifade ederek, “Sonbaharda birkaç gün aralıklarla yağmur yağdı ve arkasından havalar güneşli geçmeye başladı. Bunu fırsat bulup hemen tarlaya indik ekimlerimize başladık. Biz çiftçiler, buğday ekimi yapmak için adeta seferber olmuş durumdayız. Gelecek yıl için hazırlıklarımıza başladık” dedi.


Güncel 18.11.2021 10:23:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı