“Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli bir adım daha atıldı”

“Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli bir adım daha atıldı”

“Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli bir adım daha atıldı”

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “YÖK ve TPAO iş birliğinde Türkiye’nin enerji bağımsızlığı mücadelesinde önemli bir adım daha atıldı” dedi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ve Turkish Petroleum Off-Shore Technology Center A.Ş. (TP-OTC) iş birliğiyle “Açık Deniz Teknolojileri Merkezi” açıldı.

“Mavi Vatan gençlerimize emanet”
ZBEÜ bünyesinde açılan “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi” ve “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi” programları ile birlikte açılışı gerçekleştirilen “Açık Deniz Teknolojileri Merkezi” nitelikli insan kaynağı yetiştirme noktasında stratejik öneme sahip olduğunu aktaran BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Ülkemizin geleceğini inşa ve ihya edecek olan gençlerimize güvenin simgesi olan bu çalışmalarla yarınlarımıza değer katılmaktadır” ifadelerini kullandı.
BARÜ’nün tüm paydaşlarıyla “Bölgesel Kalkınma Odaklı” bir misyonla hareket ettiğini de kaydeden Rektör Uzun, “Karadeniz’de şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük keşif olmakla beraber 2020 yılında denizlerdeki en büyük keşif olma özelliğini de taşımaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın öncülüğündeki çalışmalar neticesinde, TPAO tarafından gösterilen kararlılık 21 Ağustos 2020 tarihini milletimizin enerji bağımsızlığı mücadelesinde çok önemli bir kırılma noktası olarak kayıtlara geçirmiştir. Yerli ve milli imkânlarla kısa sürede bir başarı hikâyesi yazılmış ve yazılmaya devam edilmektedir. Yükseköğretim Kurulumuzun da katkıları ve üniversitelerimizin gayretleriyle bu başarılar önümüzdeki dönemlerde katlanarak artacağına olan inancımız tamdır. Bu düşüncelerle geleceğe olan yürüyüşümüzde bizlere olan destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, yakın ilgileri ve sürece dair inancımızı artıran katkıları için TPAO Yönetim Kurulu Başkanımız ve Genel Müdürümüz Melih Han Bilgin’e ve ‘Tam bağımsız, güçlü Türkiye’ anlayışına inanmış tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Güncel 15.11.2022 20:29:23 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME 3 - Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 10'a yükseldi

2

Amed Sportif Faaliyetler - Adana Demirspor maçının ardından

3

GÜNCELLEME 3 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

4

AK Parti'li Çelik: İran'a bir dış müdahale çok daha kötü sonuçlar doğuracaktır

5

Osmaniye’de Şehit Kadir Dingil İçin Mevlid Programı Düzenlendi

6

AK Parti Sözcüsü Çelik, Osmaniye'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

7

1825 rakımlı Alacabel'de yarıyıl tatilinin son günü ziyaretçi yoğunluğu

8

Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu

9

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (2)

10

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi