Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Finans, zihinsel dönüşüme liderlik etmek istiyor

Türkiye

Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Finans, zihinsel dönüşüme liderlik etmek istiyor

İSTANBUL - Hayat Finans Genel Müdürü Murat Ertem, Türkiye’nin ilk dijital bankası olarak tıpkı dünyada olduğu gibi tamamen dijital süreçlerle, pürüzsüz bankacılık yapacaklarını belirterek, "İhtiyacımız olan zihinsel dönüşümün Türkiye'deki liderliğini biz üstlenmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Hayat Finans'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Ertem, Türkiye’nin BDDK’dan lisans alan ilk dijital bankası olarak müşterilerle buluşmuş olmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye’de tüketicilerin yüzde 92’sinin dijital bankacılık araçlarını kullanma konusunda son derece istekli olduğunu aktaran Ertem, ülkenin dijital okuryazarlığının gayet iyi durumda olduğunu ancak tüketicilerin neredeyse yarısının anlaşılmadıklarını ve ihtiyaçlarına özel çözüm üretilmediğini düşündüğünü aktardı.

Türkiye’nin ilk dijital bankası olarak tıpkı dünyada olduğu gibi tamamen dijital süreçlerle, pürüzsüz bankacılık yapacaklarını bildiren Ertem, şunları kaydetti:

"İhtiyacımız olan zihinsel dönüşümün Türkiye’deki liderliğini biz üstlenmek istiyoruz. Bireysel müşterilerin yanı sıra tüzel müşterilerin de dijital dönüşümünü sağlayacağız. Birlikte kazanıp birlikte paylaşmak suretiyle, dijital banka olmanın avantajlarını tüm müşterilerimizle paylaşacağız. Deneyimli, işin uzmanı geniş bir ekip ile ülkemizde bu işin lokomotifi olup sonrasında global dijital banka olmayı hayal ediyoruz."

Ertem, "Hayat Holding’in güçlü markaları sayesinde anneler, kadınlar, gençler, küçük esnafımız, KOBİ’ler, üreticilerimiz, perakende sektörü, e-ticaret ekosistemi hepsi yıllardır dirsek temasında iş birliği yaptığımız güçlü topluluklar ve paydaşlarımızdır. Çok geniş bir ekosisteme hitap ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Dijital ekonominin odağı müşteriyi anlamak"

Murat Ertem, dijitalleşmenin sektörler arası geçişkenliği tetiklediği bir çağda, bankacılık alanındaki regülasyonların, finans ve teknoloji dünyasının entegre olmasını, yenilikçi yapıların ve iş modellerinin ortaya çıkmasını desteklediğini belirtti.

Hızlı tüketim ve üretim sektörlerindeki lider firmalarıyla Hayat Holding'in, tüm sektörleri etkileyen bu geçişkenliği önemli bir fırsat olarak değerlendirdiği için Hayat Finans’ı kurduğunu vurgulayan Ertem, bu vizyondan aldıkları güçle, lider firmaların kendi ekosistemleriyle olan ilişkilerini dijitale taşıyacaklarını ifade etti.

Ertem, müşterilerin ihtiyaçlarını anlamanın çok önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bankaların sunduğu işlem yelpazesi konusunda müşterilerin soru işareti yok ancak müşteriler finansal konularda ufuklarının açılmasını istiyor. Bu işin doğru uzmanlıkla yapılması çok kıymetli. Burada da ciddi bir açık var ve bu açığı doğru finansal rehberlikle kapatabiliriz. Biz veriyi merkeze koyarak müşterilerimizin ne istediğini anlamak için çalışacağız. Bunu da hem bankacılık hem de finansal teknolojiler alanında deneyimli ve uzman bir ekiple yapacağız."

Ertem, özellikle ileri teknolojilerde yetkin insan kaynağı ile inovasyon becerilerini geliştireceklerini ve AR-GE’ye önemli bir pay ayıracaklarını aktardı.

- "KOBİ’lerin dijital yolculuklarını destekleyeceğiz"

Hayat Finans Genel Müdürü Ertem, bankacılığın her alanında faaliyet göstermeyi hedeflediklerini belirterek, dijital bir banka olarak "birlikte kazan, birlikte paylaş" prensibiyle üretimin ve reel sektörün sürdürülebilir büyümesi için çalışacaklarını vurguladı.

Ticaret, sanayi ve ihracatın finansmana odaklanacaklarını bildiren Ertem, "Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ'lerimizin yüzde 69 gibi büyük bir çoğunluğu herhangi bir dijitalleşme stratejisine sahip değil. KOBİ’lerin dijital yolculuklarını desteklemek ve onlara can suyu olmak tüzel bankacılıktaki ana akslarımızdan birisi olacaktır. Esnafımızın iş hayatında kendini geliştirmesi için süreçlerini dijitalleştirmesini, Hayat Finans üzerinden hem bir dijital platformda hem de devasa bir dijital ekosistemde var olmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

- Hayat Finans, tüm işletmelere hızlı ve uygun finansman sağlamayı hedefliyor

Verilen bilgiye göre, Türkiye’nin dijitale doğan ilk bankası olan Hayat Finans’ın faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye’de lisanslı dijital bankacılık dönemi resmen başlamış oldu.

Hayat Finans sadece dijital kanallardan olmak üzere mobil, internet bankacılığı ve çağrı merkezi üzerinden hizmet veriyor. 85 yıllık bilgi birikimi ile Hayat Finans’ı kuran Hayat Holding dünyanın birçok noktasında son teknolojiye sahip üretim tesisleri ile Türkiye ekonomisine ve istihdama katkı sağlıyor. 7 milyar dolar aktif büyüklüğü ile 17 ülkede 49 Türk markasını dünya çapında milyonlarca tüketiciye ulaştıran Hayat Holding, 67 şirket ve 17 bini aşkın çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Müşteriler Hayat Finans’a App Store’dan kolayca ulaşabilecekler, diğer uygulama mağazaları ise çok yakında hizmete açılacak.

Öte yandan, "Dijital Bankacılığa Bakış Araştırması" göre, Türkiye’de bireylerin bankacılık, bankalar ile ilişki ve dijital bankacılığa bakışları hakkında somut bulgular ortaya koyuyor.

Araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 57’si hayatı kolaylaştıran yeniliklere açık ancak mevcut bankaların taleplerini merkeze alarak bu yenilik ihtiyacını karşılamakta yeterli olmadığını düşünüyor. Tüketicilerin yüzde 92’si ise dijital bankacılığın hayatı hızlandırdığını ve işlemleri kolaylaştırdığını ifade ediyor.

Hayat Finans şubesiz ve sadece dijital kanallardan hizmet veren bir banka olarak finansal imkanlara erişimin kolay ve daha az maliyetli olduğu bir iş modeli ortaya koyuyor. Bu model ile bireylerin yanı sıra Türkiye ekonomisine katkı sağlayan tüm işletmelere hızlı ve uygun finansman sağlamayı hedefliyor.

Dijital banka olmanın avantajlarını katılım bankacılığı prensipleriyle bir araya getiren Hayat Finans “birlikte kazanıp birlikte paylaşmaya” teşvik eden sürdürülebilir yapısı ile paydaş ekonomisine de güçlü bir zemin hazırlıyor.



Ekonomi 21.09.2023 15:06:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı