Türkiye’nin sembol bina ve tarihi yapıları Kızılay için kırmızı ışıkla aydınlandı

Türkiye’nin sembol bina ve tarihi yapıları Kızılay için kırmızı ışıkla aydınlandı

Türkiye’nin sembol bina ve tarihi yapıları Kızılay için kırmızı ışıkla aydınlandı

Kuruluşunun 153’üncü yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanan Türk Kızılay için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Galata Kulesi, Göbeklitepe, 2’inci TBMM Binası gibi sembol yapılar dün gece kırmızı ışıkla aydınlandı.
Türk Kızılay’ın kuruluş günü olan 11 Haziran gecesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen etkinlikle Galata Kulesi, Göbeklitepe, Alacahöyük Sfenksli Kapı, Patara Antik Kenti, II. TBMM Binası / Cumhuriyet Müzesi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ayrıca Ankara Atakule, TOBB Kuleleri ve İstanbul Ataşehir Metropol AVM Kulesi 153. yıl anısına kırmızı ışıkla renklendirildi.
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na kendilerine verdikleri destek için teşekkür ederek, “Bu toprakların ortak değeri olan Kızılayımız, milyonlarca gönüllünün ve Türk halkının desteğiyle her geçen yıl daha da büyüyen bir iyilik hareketine dönüştü. Bu desteğin verdiği güçle, Türk insanının merhamet bayrağını dünyanın en uzak coğrafyalarında bile şerefle dalgalandırmaya devam edeceğiz” dedi.


Güncel 12.06.2021 10:08:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

2

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

3

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

4

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

5

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

6

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

7

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

8

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

9

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu:

10

Kahramanmaraş'ta "Asrın Felaketinde Gazetecilik Paneli" düzenlendi