Türkiye’nin yangında seferber olduğu Manavgat, depremzedeler için tek yürek

Türkiye’nin yangında seferber olduğu Manavgat, depremzedeler için tek yürek

Türkiye’nin yangında seferber olduğu Manavgat, depremzedeler için tek yürek

Cumhuriyet tarihinin en büyük yangın felaketinin ardından Türkiye’nin yardım seferberliği ilan ettiği Manavgat, önceki gün yaşanan depremin ardından depremzedeler için yardımda yarışıyor.
Depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için Manavgat Kaymakamlığı ve Türk Kızılayı Manavgat Şubesi iş birliğiyle yardım kampanyası başlatıldı. Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) depolarında oluşturulan koordinasyon merkezinde toplanan yardımlar, ayrıştırılarak kolilendikten sonra tırlara yüklenerek depremzedelere ulaştırılmak üzere deprem bölgelerine doğru yola çıktı.
Manavgat’ta yakın zaman önce Cumhuriyet tarihinin en büyük yangın felaketi yaşanmış, Türkiye genelinde yangından zarar gören vatandaşlar için yardım seferberliği ilan edilmişti. Felaketin acısını yakın zamanda yaşayan Manavgat halkı, depremzedelere yardım için adeta birbirleriyle yarışıyor.
Gelen yardımlar arasında bebek bezi, bebek maması, ısıtıcı, battaniye, kışlık giyecekler, gıda maddelerinin yoğun olduğu gözlenirken; bazı firma ve vatandaşların yüklü miktarda yardım malzemesi alıp koordinasyon merkezine getirdiği görüldü.
Koordinasyon merkezi yetkilileri, Manavgat’tan 1 gün içerisinde yardımseverlerin getirdiği malzemelerden oluşan 8 tırın deprem bölgesine hareket ettiğini belirtti.


Güncel 7.02.2023 17:43:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı

2

Burgan Bank, Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu

3

Borusan Otomotiv sektörel dönüşümü değerlendirdi

4

Osmaniye'de Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakaları yapıldı

5

Mut ilçesinde öğrencilere Togg'un T10X modeli tanıtıldı

6

Okul sporları Kick boks müsabakaları yoğun katılım

7

Mersin'de Akdeniz Belediyesince yenilenen parka şehidin adı verildi

8

Osmaniye'de 122 üreticiye ekipman desteğinde bulunuldu

9

Hatay’da toprağa gömülü halde bulunan 10 yaşındaki çocuğun tedavisi sürüyor

10

Osmaniye’de 122 üreticiye 3,3 milyon liralık ekipman desteği