Türkiye’ye özgü endemik tür Anadolu semenderi görüntülendi

Türkiye’ye özgü endemik tür Anadolu semenderi görüntülendi

Türkiye’ye özgü endemik tür Anadolu semenderi görüntülendi

Türkiye’ye özgü endemik tür olan ve koruma altında bulunan benekli Anadolu semenderi, Tunceli’de görüntülendi.
Özellikle ilkbahar mevsiminde ortaya çıkan Türkiye’ye özgü endemik bir tür olan ve koruma altında bulunan benekli Anadolu semenderleri görüntülenmeye başlandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde her yıl baharla birlikte ortaya çıkan Anadolu semenderleri, son günlerde kendini göstermeye başladı. Tunceli’nin merkezinde de 15 yaşındaki Hasan Coşkun, bir ağacın dibinde semenderi görerek önce fotoğraflarını çekti ardından da merak edip internetten araştırma yaptı. Hayvanın korunması gereken bir tür olduğunu öğrenen Coşkun, semenderi bulduğu bölgeye tekrar bıraktı.
Semenderini görüntüleyen Hasan Coşkun, “Ağaçların altında buldum. Araştırınca nesli tükenmekte olan bir hayvan olduğunu öğrendim. Elime alıp bir süre sevdikten sonra yeniden yerine bıraktım” dedi.
Öte yandan endemik bir tür olan semenderin zararsız olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşları türün korunması konusunda uyardı.


Güncel 7.04.2021 10:22:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da kaçak içki ve etil alkol operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

2

GÜNCELLEME - Mersin'de "Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" yapıldı

3

Yeşilay Antalya Şubesi üyeleri, gönüllülerle buluştu

4

Adana'da sulama kanalına devrilen minibüsteki 18 kişi yaralandı

5

Mersin'de "Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" yapıldı

6

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

7

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

8

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

9

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

10

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı