TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Sili'den "Almanya'nın seyahat kısıtlaması" açıklaması:

TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Sili

TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Sili'den "Almanya'nın seyahat kısıtlaması" açıklaması:

ANTALYA (AA) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, en önemli kaynak pazarlardan biri alan Almanya'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle uyguladigi seyahat kisitlamasini Türkiye için de kisa sürede kaldirmasini beklediklerini bildirdi.

Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi Baskani (ALTID) da olan Sili, dernek binasinda düzenledigi toplantida, salginin dünyada en fazla etkiledigi sektörlerden birisinin turizm oldugunu belirtti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in açiklamasiyla normallesmenin en büyük adiminin atildigini vurgulayan Sili, turizmciler olarak tesislerin açilmasi için çalismalari hizlandirdiklarini dile getirdi.

Turizmdeki kaynak pazarlarda da hayatin normallesmesi ve seyahate baslamasi gerektigini anlatan Sili, "Su an kaynak pazarimizin tamaminda bu is durmus durumda. Öyle görünüyor ki haziran ortasi, temmuz basinda hareketlilik baslayacak." dedi.

- "Türkiye vazgeçilemez ülke konumunda"

En önemli kaynak pazarlardan Almanya'nin ilk etapta AB ve Schengen bölgesindeki 31 ülkeye kisitlamalari kaldiracagini hatirlatan Sili, söyle konustu:

"Almanya'da hem kamuoyu ve hem de tur operatörlerinin Türkiye'ye talebi, yogun ve ciddi bir bir baski olusturmus durumda. Ikinci asamada seyahat kisitlamasi kaldirilacak ilk ülke Türkiye olacaktir. Türkiye turizmde vazgeçilemez ülke konumunda. 2016 krizi sonrasindaki rakamlar bunun göstergesi. Bu sene geçen yillar gibi olmayacak ama temmuz ortasi itibariyla Rusya ve Almanya gibi kaynak pazarlarda sorunlarin halledilmesi durumunda 2-3 aylik bir süreç yasayacagiz. Bu da ülke ekonomisinin yola girmesinde ve 2021 yilina hazirlik açisindan önemli diye düsünüyorum."



Politika 29.05.2020 14:18:09 0

İlginizi Çekebilir

1

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

2

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

3

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

4

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

5

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

6

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu:

7

Kahramanmaraş'ta "Asrın Felaketinde Gazetecilik Paneli" düzenlendi

8

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 106. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

9

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin Antakya İlçe Başkanlığını ziyaretinde konuştu:

10

Dörtyol Kaymakamı Keklik'ten annesi vefat eden çocuğa doğum günü sürprizi