TUSAŞ, ISIF’te 36 ödülün sahibi oldu

TUSAŞ, ISIF’te 36 ödülün sahibi oldu

TUSAŞ, ISIF’te 36 ödülün sahibi oldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2022 ödülleri çerçevesinde IFIA Grand Prix ödülünü kazanırken, 46 adet patent başvurusu ile katıldığı ISIF’te 3 altın, 13 gümüş ve 19 bronz ödül olmak üzere toplam 36 ödülün sahibi oldu.
IFIA Grand Prix ödülünü TUSAŞ mühendisleri tarafından geliştirilen “Eklemeli imalatta kapalı döngülü ve geri beslemeli etkin toz üretim sistemi” ile kazanan şirket, helikopter güç aktarma sistemlerinde güvenli yağ tahliye mekanizması, uydu hizalama ve yerleşim sistemi, helikopterlerde yüksek performanslı ve hafiflik sağlayan yüksek hız frenleme sistemi ile toplam 3 altın ödüle layık görüldü.
ISIF ödüllerini değerlendiren TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Çalışma arkadaşlarımızın azimli ve kararlı çalışmaları neticesinde her yıl yeni nesil teknolojileri şirketimize ve ülkemize kazandırmayı sürdürüyoruz. Global havacılık ve uzay ekosisteminde sürdürülebilir teknolojilere yönelik Ar-Ge çalışmalarımızla sektöre yüksek katma değer sağlamaya devam ediyoruz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.


Güncel 9.09.2022 10:11:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da minibüsle çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı

2

Isparta'da 3 kuşak aynı mehter takımında tarihi geleneği yaşatıyor

3

Hatay'da denizde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor

4

Türkiye, yenilenebilir enerji alanında hızlı yol katetti

5

Serebral palsili oğlu için ürettiği ekipmanlar diğer hastalara da umut oldu

6

Karanlıkdere Kanyonu doğa ve macera tutkunlarını ağırlıyor

7

Doğa ve tarihin buluştuğu Termessos, ziyaretçilerine unutulmaz manzaralar sunuyor

8

GÜNCELLEME - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

9

Osmaniye'de yolcu otobüsü tıra çarptı

10

Okul kaygısı ve stres çocuklarda karın ağrısına neden olabiliyor