UNUTULMAYA YÜZ TUTAN 100 TÜRK BÜYÜĞÜ KİTAP HALİNE GETİRİLDİ

UNUTULMAYA YÜZ TUTAN 100 TÜRK BÜYÜĞÜ KİTAP HALİNE GETİRİLDİ

Bir annenin 35 yıllık hayali ile başlayan ve tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen Unutulmaya Yüz Tutan 100 Türk Büyüğü Tarihi Öykü Antoloji kitabı okuyucusuyla buluştu.

Bir annenin 35 yıllık hayali ile başlayan ve tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen Unutulmaya Yüz Tutan 100 Türk Büyüğü Tarihi Öykü Antoloji kitabı okuyucusuyla buluştu.

Azerbaycan, Doğu Türkistan, Irak, Kırım, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden Öğretmen, Şair, Yazar, Asker, Askeri Strateji Uzmanı, Astrolog, Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent, Öğrenci, Ev hanımı, Çiftçi, Memur, Mimar, Muhasebeci, Hemşire, Gazeteci gibi meslek dallarından yazarların kalemleri ile destek olduğu Behiye YILMAZ ve Hasan HALAKAÇAYIR tarafından yürütülen Unutulmaya Yüz Tutan 100 Ünlü Türk Tarihi Öykü Antoloji kitabı adlı eserden elde edilen gelirin tamamı Şehit ve Gazi ailelerine aktarılmak üzere ilgili birimlere aktarılacak.

Yazar Behiye Yılmaz kitap ile ilgili şunları söyledi: “Bir Türk çocuğu olarak, Türk Tarihinin herkesçe bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Yediden yetmişe küçük büyük herkes tarihini bilmelidir. Zira tarihten alınacak dersler vardır ve bu dersler bizim geleceğimizin aynası olacaktır. Türk Tarihi çok zengindir. Dünya Tarihini etkileyen, sınırların ve devletlerin yöneticilerinin değişmesine neden olan olaylar ve şahsiyetler var. Biz bunlarla her zaman gurur duymalıyız. Bu şahsiyetler dünya emperyalizminin yenilebileceğini tüm dünyaya, mazlum milletlere göstermişlerdir. Gandi’nin şu sözü çok anlamlıdır: “ATATÜRK’ü tanıyana kadar İngilizleri Tanrı sanıyordum!” ATATÜRK gibi dünya liderimiz sayesinde tüm esir milletlere özgürlük meşalesini yaktık! İşte biz böyle bir milletiz. Bu eşsiz tarihimizi ve tarihe damga vurmuş olan şahsiyetleri gelecek neslimize aktarabilmek ve tanıtabilmek amacıyla yola çıktık. Biz bu toprakları kolay elde etmedik. Üstüne bastığımız bu topraklarda öyle canlar feda edildi ki, Türkiye Cumhuriyeti akan şehit kanlarımızın gücüyle bugünlere geldi. Biz, bu büyük şahsiyetleri unutturmamak için kendi kendimize “ne yapabiliriz?” diye sorduk. Türkiye ve Türk Cumhuriyetlerinden 80 yazarla 100 öykü 100 eser olsun, herkes gönlünden bir parça koysun istedik ve bu günlere gelindi. 3 cilt halinde yayınlanan kitabımızın basım aşaması başta olmak üzere, 3 yıl büyük bir mücadele verdik. 80 adanmış ve inanmış yazarla yola çıktık. Bu yolda bizlere destek veren AşirAlkaç ve herkese teşekkür ediyorum.”



Yurt Dünya 3.02.2021 15:38:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da Aile Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı

2

Hatay'da Gazze'ye destek için oturma eylemi düzenlendi

3

Burdur'da marketten gıda hırsızlığı yaptıkları gerekçesiyle 2 zanlı tutuklandı

4

TCG Gemlik Fırkateyni ve TCG Beykoz Korveti Mersin'de ziyarete açıldı

5

Antalya'da yangın çıkan 3 yayla evi kullanılamaz hale geldi

6

Alanya'da drift yapan sürücüye 128 bin 932 lira ceza kesildi

7

TCG Nusret, Gökova ve Karpaz gemileri, İskenderun'da ziyarete açıldı

8

Piyasaya sahte altın sürenlere yönelik "Ayar-3" operasyonlarında 13 kişi yakalandı

9

Mersin Silifke'de Müzeler Haftası kutlandı

10

Islamic Relief Türkiye Kahramanmaraş'ta 3 okul inşa edecek