Urartu Göz’de şaşılık tedavileri başarıyla gerçekleştiriliyor

Urartu Göz’de şaşılık tedavileri başarıyla gerçekleştiriliyor

Urartu Göz’de şaşılık tedavileri başarıyla gerçekleştiriliyor

Van’da Urartu Göz uzmanlarından Operatör Dr. Özgür Bülent Timuçin, şaşılık tedavisine ailelerin mutlaka katılması gerektiğini vurgulayarak, “Şaşılık tedavisinin özellikle aileler için sabır gerektiren bir süreçtir” dedi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tek A grubu göz merkezi olan Urartu Göz, özellikle çocuklarda her türlü şaşılık rahatsızlığını giderecek uygulamalar yapıyor. Şaşılık tedavilerinin uzun sürebildiğine dikkat çeken Urartu Göz uzmanlarından Operatör Dr. Özgür Bülent Timuçin, tedavi sürecine ailelerin de mutlaka katılması gerektiğini belirtti. Dr. Özgür Bülent Timuçin, “Gözlerimizin sağa, sola, yukarı, aşağı ve köşelere dönmesini sağlayan toplam 12 adet göz dışı kas vardır. Bir kasta veya birkaçında ortaya çıkan sorun, şaşılık dediğimiz tablo ile sonuçlanır. Şaşılık olgularında hekim, göz hareketleri ve kas fonksiyonları açısından onlarca ihtimali bir arada değerlendirir ve sorunun kaynağını bulduktan sonra uygun tedaviyi belirler. Kliniğimizde her türlü şaşılık tedavisini başarı ile yapıyoruz. Ancak tedavi sadece hekim ile yürümez. Tedavi sürecine ailelerin mutlaka katılması gerekir. Şaşılık tedavisinin özellikle aileler için sabır gerektiren bir süreç olduğunu söylemeliyim” dedi.
Şaşılık tedavisinde karşılaşabilecek zorluklardan da bahseden Timuçin, “Bölgemizde şaşılık rahatsızlığı ile ilgili en sık karşılaştığım olumsuzluk, tedavinin ihmal edilmesi veya yetersiz yapılmasıdır. Bu olumsuzluğu önlemek için tedavi planlamalarının başında ailelere, tedavinin uzun süreçli bir ekip çalışması olduğunu detaylı anlatmak gerekir. Çocuğa evde görme eksersizleri yaptırmak, çocuğu gözlüğe alıştırmak gibi ailenin de tedavinin zorunlu bir parçası olması söz konusudur. Takip ve tedavideki ihmal ise şaşılık tedavisinin başarısız olması ile sonuçlanır. Tedaviye ailenin aktif katılması ve düzenli takiplere uyulması halinde ise en karmaşık, en sıkıntılı olgularda bile hastalığı kontrol edebiliriz” ifadelerini kullandı.


Sağlık 26.04.2023 17:28:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Serik'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

2

Mersin'de merdiven altı üretilen 6 bin 86 kavanoz sahte krem ele geçirildi

3

Rönesans Holding iştiraki Ballast Nedam, Hollanda'da 933 konutun satışını gerçekleştirdi

4

Koleksiyon Mobilya'dan 2025 yılında 80 milyon lira net kar

5

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

6

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

7

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

8

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

9

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi

10

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi