Vali Akın: "Etkinliklerle toplumsal bilinç kazandırılıyor"

Vali Akın:

Vali Akın: "Etkinliklerle toplumsal bilinç kazandırılıyor"

Kırşehir’de Deprem Haftası nedeniyle konuşan Vali İbrahim Akın, yapılan etkinliklerle toplumsal bilinç kazandırıldığını söyledi.
Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Vali Akın ziyaret edildi. Yapılan ziyarette konuşan her türlü olumsuz durumda riskleri azaltarak olayların afete dönüşmesini önlemenin önemine değinen Vali Akın, “İçişleri Bakanlığınca 2021 Yılı ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edilmiş, afetler konusunda toplumumuzda çok önemli bir farkındalık oluşturulması amaçlanmıştı. Yine İçişleri Bakanlığımızca 2022 yılı ise bu çalışmaların devamı niteliğinde olan, afet eğitim yılındaki teorik bilgiyi pratiğe dökmek amacıyla ‘Afet Tatbikat Yılı’ olarak ilan edildi. Deprem Haftası nedeniyle vatandaşlarımızın afetlere karşı bilinçlendirilmesi afetlerden kaynaklanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesini sağlamaktadır" diye konuştu.
AFAD gönüllülerinin de yer aldığı ziyaret, İl AFAD Müdürü İbrahim Avşar’ın ’Deprem Haftası’ etkinlikleri hakkında bilgiler vermesi ile sona erdi.


Güncel 3.03.2022 10:00:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

2

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

3

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu:

4

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

5

Bodrum FK-Serikspor maçının ardından

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da konuştu:

8

Bakan Kacır, Kahramanmaraş'ta "SOGEP" projelerinin imza törenine katıldı

9

Türkiye'nin yeni milli mühimmatı EREN göreve hazırlanıyor

10

Futbol: Trendyol Süper Lig