Vali Yazıcı: "Engelli bireylerimizin toplumda var olduklarını göstermeliyiz"

Vali Yazıcı:

Vali Yazıcı: "Engelli bireylerimizin toplumda var olduklarını göstermeliyiz"

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Yazıcı, "Devlete ve topluma düşen engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkanları sunmaktır. Antalya’da da bu misyonla tüm kurumlarımızda gereken hassasiyeti göstermeye gayret ediyoruz" dedi.
3 Aralık’ın bir kutlama değil, farkındalığı arttırma günü olduğunu ifade eden Yazıcı, bu bilinçle hareket ederek, gönüllerde engeli kaldırmak gerektiğine dikkat çekti. Yazıcı, “3 Aralık’ı bu şekilde değerlendirdiğimizde ve engellere bu şekilde baktığımızda dünyada yaşamın önündeki bütün engelleri kaldıracağımıza inanıyorum” dedi.
Engelli bireylerin herkese örnek olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devan etti:
"Engelli kardeşlerimiz; spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek oluyorlar. Bize, yani devlete ve topluma düşen ise engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkanları sunmaktır. Antalya’da da bu misyonla tüm kurumlarımızda gereken hassasiyeti göstermeye gayret ediyoruz. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonumuz tarafından Erişilebilirlik Seferberliği kapsamında kamu kurumlarımızın ve engellilerimizin kullanımında olan kuruluşların denetimlerini sürdürüyoruz. Kriterleri taşıyanlara erişilebilirlik belgelerini takdim ediyoruz”
Vali Yazıcı, eksikleri olan kurum ve kuruluşlarda tadilat ve iyileştirme çalışmaları yapmak istediklerini belirterek, "Erişilebilir ve Engelsiz Antalya yolunda olumlu mesafeler kat ediyoruz. Engelli kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla el ele vererek daha büyük ve güçlü adımlar atacağımıza da yürekten inanıyoruz. Bu özel gün vesilesiyle bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını bir kez daha hatırlatarak, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu, huzurlu, sağlıklı, başarı dolu güzel günler diliyorum”


Güncel 3.12.2020 13:35:45 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi