VALİ COŞKUN'DAN İDLİB'E YARDIM ÇAĞRISI

VALİ COŞKUN

 Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun öncülüğünde ve AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının İdlib için başlattığı "Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız" kampanyası için Osmaniyeli vatandaşlardan destek istedi.
Osmaniye AFAD İl Müdürlüğü Salonunda düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Vali Coşkun, "İnsani yardım faaliyetleri hususunda ulusal ve uluslararası çalışan Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, Hayrat Yardım, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri insani Yardım Vakfı, Sadakataşı Derneği’nin katılımı ile İdlib için ortak bir insani yardım kampanyası başlatılmıştır. Suriye'de 2011 yılında başlayan, iç karışıklıklar öncesinde 1,5 milyon kişinin yaşadığı İdlib’de halen 3,7 milyon kişi yaşamaktadır. İdlib bölgesinde 2019 yılında yapılan saldırılarda yaklaşık 180 bin aile, bu yaklaşık 900 bin kişiye tekabül ediyor, yerinden edilmiş olup İdlib merkezi kuzeyi ve sınırımıza yakın bölgelere doğru göç etmişlerdir. İdlib, gerginliği azaltma bölgesi ilan edilerek çatışmalardan izole edilmesine rağmen, rejim güçlerinin bombardımanı ve saldırıları devam ediyor. Saldırılar nedeniyle 1 Aralık 2019 tarihinden günümüze kadar toplamda 312 bin kişinin yerlerinden edildiği ve bu kişilerin yüzde 76'sının kadın ve çocuklardan oluştuğu bilinmektedir. Takdir edersiniz ki bu bir taşınma değil, kaçıştır. Sınırımızın 20 km dışına kadar oluşturulan 9 kamp alanına gelmektedirler. Bölgedeki kış şartları ve yoğun yağışlar yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir. Buralarda büyük sıkıntılar çekerek, açlıkla, yoklukla, soğukla, savaşla mücadele ederek kamp alanlarına ulaşanlar için Devletimiz AFAD öncülünde, sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte tüm insani tedbirlere dair adımlar atılmaktadır." dedi.
İdlib'de yaşanan olaylar sebebiyle yüz binlerce insanın, can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bulunduğunu belirten Vali Coşkun, "Bir insanlık borcu olarak, Suriye halkına insani yardım için vakit kaybetmeden ve süratle harekete geçilmiştir. Bu minvalde bölgede yaşayan insanların acılarının hafifletilmesi ve acil insani ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla AFAD Başkanlığımız tarafından, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte "Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız" Kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanya ile Türkiye’deki tüm vatandaşlarımız İdlib'li kardeşlerinin yaralarını sarmaya davet edilmiştir. Biz de Osmaniye ili olarak, tüm Osmaniyeli vatandaşlarımızı, bir mesajla da olsa bir SMS ile de olsa kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Her zaman asaletin ve merhametin en güzel örneklerini Bosna’da, Arakan’da, Yemen’de, Somali’de, Sudan’da ve yıllardır komşumuz Suriye’de ve dünyanın her yerinde ihtiyaç sahibi mazlumları yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla,  yalnız bırakmayarak tüm dünyaya gösteren bu necip milletin evlatları olarak bu yardım kampanyasında da Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız diyerek bu kardeşlerimize el uzatıyoruz." diye konuştu.
Suriye meselesinin başlamasından itibaren Türkiye'nin, insani anlamda, elini her zaman taşın altına koyduğunu belirten Vali Coşkun, "Ülkemiz, dünyada en fazla yardım yapan ülkedir. İdlib’den gelenler için şu ana kadar barınmadan beslenmeye, ısınmadan kışlık ihtiyaçlara kadar yardım yapılmaktadır. Suriye ve İdlib’deki, insanlık ızdırabını dindirebilmek adına Osmaniye olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz." dedi.
Vali Ömer Faruk Coşkun, toplantının devamında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir süre görüşerek, kampanya kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 24.01.2020 17:07:00 0
Anahtar Kelimeler: COŞKUN' İDLİB' YARDIM ÇAĞRISI

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği