VALİ VE KOMUTAN TEKERLEKLİ SANDALYEDE ENGELLİLERLE BASKETBOL OYNADI

VALİ VE KOMUTAN TEKERLEKLİ SANDALYEDE ENGELLİLERLE BASKETBOL OYNADI

 Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, tekerlekli sandalyeye binerek engelliler ile basketbol maçı yaptı. Osmaniye Engelliler Platformu tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Final Okullarında il protokolü ve engelli dernekleri temsilcilerinin bir arada olduğu bir etkinlik düzenlendi. Program öncesinde, 7 Ocak Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Muttalip Altun, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Aslı Hakat, Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ziya Demez, 6 Nokta Körler Derneği Osmaniye Temsilcisi Necdet Yılmazer, Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Zahide Aktürk, Osmaniye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener ve Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Üyesi Murat Gök öğrencilerle bir araya gelerek söyleşi yaptı.
Daha sonra ise okulun spor salonunda tekerlekli sandalye basket bol maçı düzenlendi. Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, tekerlekli sandalyeye binerek engelliler ile basketbol maçı yaptı. Karşılaşmayı çok sayıda öğrenci izleyerek destek oldu. Maç sonrası, engelli sporculara günün anısına çiçek ve hediye paketi takdim edildi.
Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirterek, "Programlarımız bir hafta sürecek ve okulları hedef aldık. Eğitim yuvalarında öğrencilerimizle bir araya gelerek birebir bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bugün protokol ve engelli derneklerinin bir arada olduğu bir etkinlik yaptık. Önce çocuklarla bir araya gelip, engellilik nedir, engelliler platformu nedir, engelliye nasıl davranılması noktasında bir bilinçlendirme yaptık. Daha sonra protokolümüzde içerisinde olduğu bir basketbol maçı düzenlendi. Sayın valimizi, garnizon komutanımızı, ticaret odası başkanımız ve okul yöneticimizi tekerlekli sandalyeye bindirerek, engelli basketbolcularla maç yapmalarını sağladık. Amacımız engellileri biraz daha iyi anlayabilsinler diye. Bir tekerlekli sandalyede spor yapmanın zorluğu noktasında farkındalık oluşturmaya çalıştık. Çok verimli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz de bu programdan faydalanmış oldular." diye konuştu.
Osmaniye'de platform 11 yıldır bir çalışmalarının olduğunu ifade eden Haydar Aktürk, kentte engellilik bilincinin yeterince oluştuğunu düşündüklerini sözlerine ekledi.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Spor 3.12.2019 16:50:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, yarın Antalya'da başlayacak

2

TGF Türkiye Golf Turu 5. ayak müsabakaları, Antalya'da başladı

3

Eljif Elmas'ın gönlünde Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yatıyor

4

Antalyaspor, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü

5

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta ikinci tura çıktı

6

Galatasaray, Antalya kampında hazırlıklarına devam etti

7

Galatasaraylı futbolcu Mertens, Antalya kampında gazetecilere açıklamada bulundu:

8

Galatasaraylı futbolcu Zaha, Antalya kampında gazetecilere açıklamada bulundu:

9

Hatay'da yenilenen Fuat Tosyalı Stadyumu açıldı

10

Antalya, spor turizminde tenis kortlarıyla öne çıkıyor