Vali Yılmaz: İlimiz Sınırları İçinde Kardan Dolayı Kapalı Yol Yok

Vali Yılmaz: İlimiz Sınırları İçinde Kardan Dolayı Kapalı Yol Yok

Vali Yılmaz: İlimiz Sınırları İçinde Kardan Dolayı Kapalı Yol Yok

Osmaniye Merkeze bağlı yüksek kesimlerdeki dağ köyleri ve yayla yolları ile yüksekliği 600 rakımı aşan Düziçi, Bahçe ve Hasanbeyli ilçeleri ile Kadirli ilçesine bağlı yüksek rakımlı yayla ve köylerindeki aşırı kar yağışı nedeniyle bölgedeki tüm yollar ve ilimizden geçen Osmaniye-Gaziantep oto yolunun Düziçi, Bahçe ve Nurdağı kısmı ile D400 karayolunun Bahçe-Nurdağı arasında yoğun kar nedeniyle gidiş ve dönüşler ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi, Osmaniye ve Bahçe Karayolları Şefliği ve Osmaniye Belediyesine ait greyder ve iş makineleri ile öncelikle yolda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma başlatıldı. Osmaniye AFAD 5 araç ve 20 personel, Karayolları ekiplerinden 21 araç ve 60 personel, Jandarma ekiplerinde 5 araç ve 30 personel, Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 5 araç 30 personelle çalışmalara katıldı.

Sabahın erken saatlerinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Dr. Erdinç Yılmaz, E-90 Otoban yolunun Bahçe İlçesi ve Nurdağı arasındaki bölümünün yoğun kar yağışı ile kapanmasından dolayı yolda mahsur kalan vatandaşlarımızın kamu misafirhanelerine yerleştirilmiş olduğunu ve yolda olan vatandaşlarımızın da yiyecek, içecek, barınma ve yakıt ihtiyaçlarının karşılanmakta olduğunu söyledi. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Vali Yılmaz, D400 karayolu ve otoyolda mahsur kalan vatandaşlarımıza tıbbi yardım, kumanya ve battaniye ulaştırmak için AFAD, Kızılay ve UMKE ekiplerimizin koordineli bir şekilde aralıksız çalıştığını söyledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde; Otoyolun ulaşıma açılması ile ilgili çalışmaları yakından takip edip anlık bilgi aktarımı sağlamak için Bahçe Karayolları Şefliğinde bulunan karayolları komuta merkezine bir AFAD Ekibi görevlendirildiği, Hasanbeyli ilçesine bağlı Kalecik Köyünde mahsur kalan vatandaşlarımızın tahliye taleplerinin karşılandığı, Hasanbeyli İlçesine bağlı diğer köy yollarında mahsur kalan vatandaşların kurtarılması çalışmalarının İl Özel İdaresi iş makineleri eşliğinde İlçe Jandarma Ekipleri ile AFAD Ekipleri koordineli bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Mahsur kalan vatandaşlarımız için yapılan çalışmalarda ise Bahçe İlçemizde bulunan iki yurda Otoyolda mahsur kalan vatandaşlarımızdan 440 kişi yerleştirildi, yaklaşık 800 civarı araç kurtarılarak otobandan çıkarıldı. Otoyolda AFAD tarafından 400 battaniye, Kızılay tarafından, 5 araç ve 25 kişiyle 5500 kişilik kumanya, Bahçe Belediyesi tarafından 1000 kişilik sıcak çorba dağıtımı yapıldı. Karda mahsur kalan araçlara 5000 Lt mazot, 5000 Lt de benzin dağıtımına devam edilmektedir.

 



Osmaniye 19.01.2022 19:51:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği