Vanlı öğrenciler kuş gözlemi yapıp bilgilendirildi

Vanlı öğrenciler kuş gözlemi yapıp bilgilendirildi

Vanlı öğrenciler kuş gözlemi yapıp bilgilendirildi

Van Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Göçmen Kuşlar Günü” nedeniyle öğrencileri kuş gözlemi için geziye götürdü.
Van Büyükşehir Belediyesi, Vangölü Havzası’nın korunması ve geleceğe taşınması için bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, “Dünya Göçmen Kuşlar Günü” nedeniyle öğrenciler için teknik gezi programı düzenlendi. Bu çerçevede Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi ve Karagündüz İlkokulu öğrencileri, Erçek Gölü kuş gözlem alanına getirildi. Kuş gözlem alanını gezen öğrencilere Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan tarafından kısa bir eğitim verdi. Aslan, öğrencilere göçmen kuşlar ve göç yolculuğu konusunda bilgi vererek, yaralı bir şekilde bulunan ve tedavi edilen bir kaya kartalını ise doğaya saldı.
Eğitimin ardından öğrenciler Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün teleskop ve dürbünleri ile sahada gözlem yaptı.

“Kuşları ve flamingoları daha yakından tanıdık”
Alana arkadaşları ile birlikte geldiklerini söyleyen Gizem Polater isimli öğrenci, “Biz buraya kuşları ve flamingoları görmeye geldik. Ben ve arkadaşlarım çok mutlu olduk. Kuşları ve flamingoları daha yakından tanıdık. Bize bu duyguyu yaşatan Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.

“Birçok kuş türünü gördük”
Öğrencileri ile kuşları izlemeye gelen Didem Yaşar isimli öğretmen ise “Bugün bu etkinlikte kuşları izlemeye geldik. Flamingolar, turnalar ve birçok kuş türünü gördük. Bu bizi inanılmaz mutlu etti. Kuşların buraya gelip konaklaması bizi çok mutlu ediyor. Bu etkinlik için belediye ekiplerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Belediye ekipleri, etkinlik çerçevesinde yüzlerce öğrenciye aşure dağıttı. Ayrıca öğrencilerde çevre bilincinin oluşması için de alan çöp temizliği yapıldı.
Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yüzlerce kuş türünün gözlemlendiği Vangölü Havzası’nın geleceğe taşınması için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini bildirdi.


Güncel 11.05.2022 15:09:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

2

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı

4

GÜNCELLEME - Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı yakalandı

5

Antalya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

6

Adana'da göl kıyısındaki kaçak yapıların yıkımı sürüyor

7

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

9

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

10

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor