’Vasiyet’ yalanıyla belediyeyi 600 bin lira dolandırdığı iddia edilen şahısla ilgili işlem başlatıldı

’Vasiyet’ yalanıyla belediyeyi 600 bin lira dolandırdığı iddia edilen şahısla ilgili işlem başlatıldı

’Vasiyet’ yalanıyla belediyeyi 600 bin lira dolandırdığı iddia edilen şahısla ilgili işlem başlatıldı

Antalya’da bir kişi, babasının vasiyetiyle kamu kurumlarına ücretsiz klima bakımı yaptığını belirterek, belediyenin 8 spor tesisindeki 30 klimayı götürüp zamanında geri getirmeyince hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Belediyenin olayla ilgili iç soruşturma başlattığı, şahısla ilgili ise adli işlem yapıldığı belirtildi.
Antalya’da klima bakım servisi işi yaptığını söyleyen Asım Ç., "Babamın vasiyeti, ücretsiz klima bakımı yapıyorum" diyerek, Muratpaşa Belediyesinin 30 klimasını söküp götürdü ve geri getirmedi. Geçtiğimiz 7 Kasım günü Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğüne gelen Asım Ç., görevlilere şirket sahibi babasının vasiyeti üzerine kamu kurumlarının klimalarına ücretsiz bakım servisi işi yaptıklarını söyledi. Belediye yetkilileri, kanununa göre şartsız bağış olarak kabul edilecek hizmet için üst makamlardan gerekli izni aldı. Bunun ardından Asım Ç., bir hafta sonra belediyeye ait 8 spor salonu ve tesislerdeki 30 klimanın iç ve dış ünitesini söküp götürdü. Klimaların teslim süresinin gelmesi üzerine görevliler telefonla aradıkları Asım Ç.’den parçaların gelmemesi nedeniyle sürenin uzadığı cevabını aldı. Verilen sürenin ardından 15 gün yeniden Asım Ç.’yi arayan görevlilere şahıs, belediyenin klimalarını almadığını söyledi.

Hakkında suç duyurusunda bulunuldu
Klimaların 3 gün içinde teslim edilmemesi nedeniyle Asım Ç. hakkında "kamu malına zarar verme", "görevi kötüye kullanma" ve "dolandırıcılık" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Asım ç, hakkında adli süreç başlatılırken, Muratpaşa Belediyesinin ise personelin olayda ihmalinin bulunup bulunmadığının tespiti için iç soruşturma başlattığı öğrenildi. Klimaların maddi değerinin yaklaşık 600 bin lirayı bulduğu belirtildi.
Öte yandan, Süleyman Evcilmen Spor ve Sergi Salonu’nun bazı bölümlerinde klima ünitelerinin yerinde olmadığı kameraya yansıdı.


Yurt Dünya 28.12.2022 15:40:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı