VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ARTTIRMA PROJESİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ARTTIRMA PROJESİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Osmaniye Valiliği Vatandaş Memnuniyetini Arttırma Projesi eğitim programı başladı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen ve 4 gün sürecek olan eğitimlerde, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan personele, uzmanlar tarafından beden dili, etkili iletişim stratejileri, diksiyon ve protokol kuralları eğitimleri verilecek.
Proje hakkında bilgi veren İl Planlama Uzmanı Bayram İnce; Valilik ve bağlı kurumlarından hizmet alan vatandaşların memnuniyetinin artırılmasına yönelik projenin hayata geçirildiğini söyledi.
Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, kamu hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi, hizmetlerin etkinlik ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda daha hızlı ve amaca uygun bir şekilde yerine getirilmesinin, hem merkezi yönetimin hem de yerel yönetimlerin en önemli işlevlerinden biri haline geldiğini ifade etti. Vali Coşkun, "Halkımızın taleplerinin artması ve beklentilerinin çeşitlenmesi, kamu hizmet sunumunda vatandaş odaklı bir yaklaşımı gerekli kılmaktadır. Bilindiği üzere Valiliklerin en önemli görevlerinden biri de ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamaktır. Bu nedenle eğitimden sağlığa, güvenlikten sosyal yardımlara kadar kamu hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızın ilk başvuru noktaları Valilikler olmaktadır. Bu kadar çeşitli kamu hizmeti sunan kurumun ve personellerinin gerek diğer kurum personelleri ile olan ilişkilerinde gerekse vatandaşla olan ilişkilerinde belirli nitelikleri taşıması ve ona uygun hareket etmesi beklenmektedir. Bugün birçok Bakanlık ve kamu kurumu vatandaşın hizmet aldıktan sonra memnuniyetini ölçmekte ve daha kaliteli kamu hizmeti sağlamanın yollarını aramaktadır. Vatandaş memnuniyeti ölçmede kullanılan en önemli verilerden biri, hizmet sağlayıcı kamu personelinin vatandaşlarla olan diyaloğu, kişilere yaklaşımı ve hizmetin verimliliğidir. Bu kapsamda yapılan çalışmalardan biri de İçişleri Bakanlığımız tarafından yaptırılmış ve Bakanlığımızın bünyesindeki birimler ve Valilikler tarafından verilen kamu hizmetlerinde vatandaş odaklı bir yaklaşımın benimsenmesinin değerlendirilmesi ve vatandaşın almış olduğu kamu hizmetlerinden duyduğu memnuniyetin derecesi ölçülmeye çalışılmıştır. Yapılan değerlendirmelerde özellikle vatandaşlarımızın hizmet alımı sırasında belirli beklentilerinin gerçekleşmediği, özellikle personelin vatandaşla iletişimi konusunda bazı eksiklikler yaşandığı tespit edilmiştir. Bu nedenle Osmaniye Valiliği olarak kurumlarımızda görev yapan personeller ile vatandaşlarla direk etkileşim içerisinde olan Bakanlığımıza bağlı kurumlarımız personeline yönelik kapasite geliştirme eğitimleri planlanmış ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na eğitimlerle ilgili proje hazırlanmıştır. Hazırlanan bu proje ile kamu personellerimize konusunda yetkin kişiler tarafından eğitimler verilecek olup bu eğitimler neticesinde hem kamu hizmetlerinde verimliliğin artırılması hem de vatandaşlarımızın hizmet alımı sırasında duyduğu memnuniyetin yükseltilmesi hedeflenmektedir." diye konuştu. Eğitimlerin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür eden Vali Coşkun, eğitimlerin başarı ile sonuçlanmasını temenni ederek konuşmasına son verdi. Toplantının devamında Emekli Diplomat T. Turgay Yurtsever, protokol kuralları konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 15.01.2020 15:27:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği