Vatandaşa tereyağı yerine patates ve nişasta satıyorlardı

Vatandaşa tereyağı yerine patates ve nişasta satıyorlardı

Vatandaşa tereyağı yerine patates ve nişasta satıyorlardı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde tereyağı olduğu iddia edilen poşetlerde patates ve nişastadan yapılmış sahte tereyağı olduğu tespit edildi.
Halk sağlığının korunması amacıyla işletmelerde hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihlerine yönelik denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri, işyerlerine ve vatandaşlara satış yapmaya çalışan bir otomobildeki ürünleri kontrol etti. Bir kilogramlık poşetlerde tereyağı olduğu iddia edildi. Şüphe üzerine inceleme yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Gıda Kontrol mühendisleri poşetlerde tereyağı yerine dondurulmuş patates ve nişastadan oluşturulan sahte yağ olduğunu tespit etti. 195 kilo dondurulmuş sahte yağlara el konulurken gerekli cezai işlem ve yasal işlemin başlatıldığı belirtildi.
Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ’’Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için ekiplerimiz her türlü denetimi yapmaktadır, halkın sağlığını hiçe sayanlara yönelik denetimlerimiz aralıksız devam edecek, söz konusu olayla iliği ise gerekli tüm işlemler başlatılmıştır” denildi.


Güncel 6.10.2022 12:22:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de trafolardan bakır kablo çaldığı öne sürülen 2 şüpheli tutuklandı

2

Antalya'da bir işçiye işkence yaptıkları iddia edilen 4 sanığa hapis cezası

3

Tera Yatırım Teknoloji Holding'de üst düzey atama

4

Mersin'de rüzgarın etkisiyle devrilen ağaç seyir halindeki 3 araca zarar verdi

5

Huawei nova 14 Pro Türkiye pazarında ön satışa sunuldu

6

Sarp kayalarla çevrili Kapıkaya Kanyonu kışın da tırmanış tutkunlarını ağırlıyor

7

6. İstanbul Sanat Fuarı'nda 38 bin ziyaretçi 10 bin eserle buluştu

8

Akiş GYO kurumsal yönetim derecelendirme notunu yükseltti

9

Adana'da kaybolan zihinsel engelli aranıyor

10

Dörtyol Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinden cami inşaatına destek