Vatandaşlardan İBB’ye ’tuzlama’ tepkisi

Vatandaşlardan İBB’ye ’tuzlama’ tepkisi

Vatandaşlardan İBB’ye ’tuzlama’ tepkisi

Sabah saatlerinde aniden etkili olan kar yağışında işe gitmeye çalışan vatandaşlar, kayganlaşan merdivenlerde düşmemek için zor anlar yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesi yaptığı uyarılara rağmen İBB tarafından üst geçit ve merdivenlerinde herhangi bir tuzlanma çalışmasının olmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından İstanbul’da, kar yağışı sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Ani bastıran kar yağışı trafikteki sürücülere ve işe gitmeye çalışan vatandaşlara zor anlar yaşattı.

“Vatandaş tuzlama yapılmayan merdivenlerden zor yürüdü”
Kar yağışı nedeniyle üst geçitler ve merdivenler beyaza büründü, yerler kayganlaştı. Toplu taşıma araçlarıyla işe giden vatandaşlar, kayganlaşan üst geçit ve merdivenlerinde yürümekte güçlük çekti. Kimi vatandaşlar düşme tehlikesi geçirirken, kimi vatandaşlar düşmemek için merdivenlere tutunarak yürüdü, bazıları ise yanındakilere tutunarak ilerleyebildi. Günler öncesinden yapılan uyarılara rağmen ani bastıran kar yağışı için İstanbul Büyükşehir Belediyesince herhangi bir hazırlığın ve çalışmanın yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

“Günler öncesinde uyarıldı, adama masal gibi geliyor”
Tuzlama çalışmasının yapılmadığı merdivenlerden zor yürüdüğünü anlatan Sami isimli vatandaş, “İmamoğlu’nun İstanbul’u, yani elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik. Günler öncesinden haber verildi, kar geliyor, bilmem ne geliyor diye, adama masal geliyor galiba, ya inanmıyor. İnsan bir hazırlık yapar, bir şey yapar. Şu hale bakın merdivenler olduğu gibi buz tutmuş vaziyette, insanlar yüzünü, gözünü patlatacak, kimsenin umurunda değil. Zorlanmaz olur muyum, iki sefer tökezledim. Yüzümüzü, gözümüzü patlatacaktık. Olmayacak işlerle uğraşıyor, işine bak ya, İstanbul’a bir çivi çak ya. Nereden seçtik seni anlamıyorum ki? Olacak şey değil ya” ifadelerini kullandı.


Güncel 24.03.2021 11:15:10 0

İlginizi Çekebilir

1

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

2

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

3

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

4

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

6

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

7

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

8

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı

9

Burgan Bank, Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu

10

Borusan Otomotiv sektörel dönüşümü değerlendirdi