Vektörel hastalıklara karşı mücadele

Vektörel hastalıklara karşı mücadele

Vektörel hastalıklara karşı mücadele

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Seyhan, Ceyhan, Yüreğir, Kozan ve Sarıçam ilçelerinde vektörel hastalıklara karşı iş birliği içerisinde mücadele ediyor.
Yaz mevsiminin uzun sürmesi ve sıcaklık artışlarının devam etmesine bağlı olarak bölgede hastalıkları diğer hayvanlara taşıyan sinek popülasyonunda artış meydana geldi. Üçgün Hastalığı, Mavi Dil Hastalığı, Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı gibi vektörel hastalıklarla mücadele kapsamında harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak yoğun ilaçlama ve mücadele çalışması başlattı.
Özellikle hayvancılık işletmelerinin çevresinde hastalıkları taşıyan ve bulaştıran sinek ile vektörlerin üreyip çoğalmasına elverişli olan bataklık, sulama kanalları kenarı, sulak alanlar çevresinde ekipler ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.
Seyhan, Ceyhan, Yüreğir, Kozan ve Sarıçam ilçelerinde sivrisinek ve vektörle mücadelenin önemine dikkat çeken Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hasan Deda Büyüköztürk, "Başkanımız Zeydan Karalar’ın talimatı ile vektörle mücadeleye başlamıştık. Köylerde sivrisineklere yayılım kaynağı oluşturan özellikle sulak alanlarda ilaçlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak bu hastalıkların yayılmasının en önemli nedeni olan vektörle mücadelemizi tüm ilçelerimizde gerçekleştireceğiz" dedi.


Güncel 23.09.2020 13:03:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kaybolan 3 yaşındaki çocuk bulundu

2

Antalya'da "23. Girişimcilik Günleri" kapsamında ödül töreni düzenlendi

3

Hatay'da 2 şüpheli kargoyla tarihi eser göndermeye çalışırken yakalandı

4

Başkan Uyutmaz’dan MDGRUP Osmaniyespor’a Kritik Maç Öncesi Moral Aşısı

5

Garanti BBVA ve Garanti BBVA Emeklilik'te üst düzey atamalar

6

SunExpress'te üst düzey atama

7

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

8

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

9

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

10

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi