Veteriner hekimlerden kedi vahşetine tepki

Veteriner hekimlerden kedi vahşetine tepki

Veteriner hekimlerden kedi vahşetine tepki

Eskişehir’de bir okul bahçesindeki ağaca iple asılmış halde vahşice öldürülmüş olarak bulunan kedi hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, “Basit bir şiddet olayı olarak algılanmamalıdır. Bugün kediye bunu yapan, yarın insanlara çok daha fazlasını yapabilir” dedi.
Eskişehir’in Gültepe Mahallesi’ndeki Salih Zeki Anadolu Lisesi’nin bahçesindeki ağaçlardan birinde asılmış halde kedi gören vatandaş, telefonuyla görüntü çekerek sosyal medyaya yüklemişti. Kısa sürede internette yayılan görüntülerin ardından birçok hayvansever tepki göstermişti. Olay yerine gelen Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hayvan Durum İzleme (Haydi) ekipleri ve Tabiat Varlıklarını Koruma İl Müdürlüğüne bağlı ekipler incelemelerde bulunarak, kedinin 7 ile 10 gün önce öldürüldüğü tespit etmişti.
“İnsanlar açısından da ciddi bir tehlike oluşturuyor”
Yaşanan vahşetin ardından açıklamalarda bulunan Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, olayın basit bir şiddet olayı olarak düşünülmemesi gerektiğini vurguladı. Bu durumun insanlar açısından da tehlikeli olduğunu belirten Kızılinler, “Veteriner Hekimler Odası olarak böyle bir olay yaşandığı için üzgünüz. Bu olayın Avrupa kenti olarak bilinen şehirde olması ve bir eğitim kurumunun bahçesinde yaşanması daha da üzücü hale getiriyor. Sorumlular bulunmalı ve ihmali olanlar araştırılmalıdır. Basit bir şiddet olayı olarak algılanmamalıdır. Bugün kediye bunu yapan yarın insanlara çok daha fazlasını yapabilir. İnsanlar açısından da ciddi bir tehlike oluşturuyor. Bu olay bir canlıya karşı yapılan bir tehdit. Sokaklarda hayvanların canı için çok ciddi şekilde çalışan insanların olduğu şehirde gerçekten istisnayı bir durum” ifadelerini kullandı.


Güncel 2.04.2021 15:23:36 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Hatay'da konuştu:

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

3

Osmaniye merkezli 3 ilde telefon dolandırıcılığı operasyonu: 10 tutuklama

4

Hatay'da öksüz ve yetim çocuklar trafik denetimine katıldı

5

Adana'da metruk inşaatın ikinci katından düşen kişi hayatını kaybetti

6

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

7

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

8

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

9

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı