Yağışlar incirdeki kalite kaybını etkileyecek

Yağışlar incirdeki kalite kaybını etkileyecek

Yağışlar incirdeki kalite kaybını etkileyecek

İncir dikili alanlarda kontroller gerçekleştiren Yenipazar İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri bölgede 26-27 Ağustos’ta yağan yağış sonrası oluşan nem ve rutubetten kaynaklı incirde çatlamaların bulunduğunu belirterek, bunun kalite kaybını yüzde 60-70 oranında etkileyeceği kaydetti.

Dünyanın en kaliteli incirlerinin yetiştiği ve ülke pazarının yüzde 80’ini karşılayan Aydın’da geçtiğimiz ay sonunda yağan yağışlar üreticiyi zor duruma soktu. Yağış sonrası oluşan nem ve rutubetten dolayı incirde deformasyonlar görülürken, Yenipazar İlçe Tarım Müdürlüğü incir bahçelerinde denetim gerçekleştirdi. Karaçakal, Alioğullar, Koyunlar ve Karacaören mahallerinde incir dikili alanları kontrol eden yetkililer yağışların ardından oluşan durumun incirde kalite kaybını yüzde 60-70 oranında etkileyeceğini belirtti.

Yenipazar İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Bölgemizde 26 ve 27 Ağustos’taki yağışlar sonucunda oluşan nem ve rutubetten kaynaklı, çatlama, dolu yarası, çürüme, ekşime ve lekeli incirlerin bulunduğu görülerek, bunun kalite kaybını yüzde 60-70 oranında etkileyeceği kanaatine varıldı" denildi.


Güncel 9.09.2022 11:41:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonu

2

Antalya'da Trabzon Tanıtım Günleri etkinliği düzenlendi

3

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

4

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Okay Çelik oldu

5

Antalya'da hortumun zarar verdiği ormanlık alan havadan görüntülendi

6

AK Parti Adana Milletvekili Doğru, gazetecilerle bir araya geldi

7

Antalya'da asayiş olaylarında yakalanan 2 bin 991 şüpheliden 502'si tutuklandı

8

Sompo Sigorta acenteleriyle Vietnam'da buluştu

9

Serik'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

10

Mersin'de merdiven altı üretilen 6 bin 86 kavanoz sahte krem ele geçirildi