Yağmur çiftçiye bayram sevinci yaşattı

Yağmur çiftçiye bayram sevinci yaşattı

Yağmur çiftçiye bayram sevinci yaşattı

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden olan Eskişehir’de uzun süredir yağmura hasret kalan çiftçi, öğle saatlerinde başlayan yağmur ile adeta bayram sevinci yaşadı.
Eskişehir’de etkili olan sağanak yağmur, çiftçinin yüzünü güldürdü. Geçen haftanın kurak geçmesiyle bazı ürünler yanma aşamasına gelirken, yağış ile mahsuller can suyuna kavuştu.
"Beklenen yağmur geldi"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, yağmurla birlikte ürünlerin kendine geleceğini söyledi. Buluşan, "Aşırı sıcaklardan dolayı kuru tarım alanlarındaki ürünlerimizde sıkıntı vardı ama beklenen yağmur geldi. Çok şükür mevlam neylerse güzel eyler. 2020 üretim sezonumuzda ürünlerimiz iyi ama mayıs ayının ortalarında yaşanan aşırı sıcaklar ürünlerimizi etkilemişti. Son 3 gündür yağan sağanak yağmur çok güzel. Arife günü etkili olan kırağı ve don üreticimizi üzdü ama herşeye rağmen yağan yağmur şimdilik yeterli. Mevlam afatlardan korusun, bol ve bereketli bir sezon olur inşallah"diye konuştu.
Diğer yandan meteorolojik verilere göre yağmurun hafta sonuna kadar etkili olacağı öğrenildi.


Güncel 27.05.2020 12:47:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Bucak'ta "Yerli Malı Haftası" tarhana ve saleple kutlandı

2

Erdemli ilçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı

3

Adana'da "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kutlandı

4

Karmod Fransa'daki çelik konstrüksiyon ev projelerinin 6. etabına başladı

5

Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, anaokulu öğrencileriyle buluştu

6

Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı İş Birliği Protokolü” imzalandı

7

Manavgat'ta 5 yıldızlı otelde çıkan yangın söndürüldü

8

BBVA'dan OpenAI ile yapay zeka tabanlı bankacılık işbirliği

9

Flo Group'ta üst düzey atama

10

Osmaniye’de Modern Kütüphane Projesi Hayata Geçiyor