Yamaç paraşütü pilotları, Cumhuriyet Bayramı için havalandı

Yamaç paraşütü pilotları, Cumhuriyet Bayramı için havalandı

OSMANİYE’de, Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Yamaç Paraşütü Festivali düzenlendi. Düziçi İlçesinde, yeşil ile mavinin birleştiği, Düldül Dağı eteklerinde Harun Reşit kalesi ve dumanlı yayılasının doyumsuz manzarasının yer aldığı etkinliği vatandaşlar ilgiyle takip etti. Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Osmaniye Hava Sporları İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen festivale çevre il ve ilçelerden 50’in üzerinde Yamaç Paraşütü pilotu katıldı. Kavlak-Turan Tepesi’nden kalkış yapan paraşütçüler, Düziçi ilçe Stadyumunun içirişine çim alanına iniş gerçekleştirdi.

Türkiye’nin dört bir noktasından festival için Osmaniye’nin Düziçi ilçesine gelen Paraşüt tutkunları, Dumanlıdan atlayış gerçekleştirdi. Paraşütçülerin yükselişi vatandaşlar tarafından cep telefonları ile kayıt altına alındı. Yapılan festivalin kendileri için sürpriz olduğunu ifade eden katılımcılar, Dumanlı Yaylasının harika bir yer olduğunu belirterek, doğası ve yeşili ile kendilerini âşık ettiğini söylediler.

Yamaç paraşütü pilotları ise yeşilin ve mavinin bin bir tonunun yer aldığı bu organizasyonun şehrin tanıtımı için de önemli olduğunu belirterek, şehri her gittikleri yerde övgü ile anlatacaklarını kaydettiler. Festival sonunda inişlerini en iyi yapan Yamaç Paraşütü Pilotlarına kupa madalya ve özel hediye olarak bisiklet hediye edildi.



Osmaniye 18.10.2023 12:22:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

2

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

3

Osmaniye'de uçurtma şenliği

4

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

5

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

6

Hemşehrimiz Şehit Oldu

7

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

8

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

9

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

10

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret