Yangınların sosyo-ekonomik etkileri projesi WWF raporunda

Yangınların sosyo-ekonomik etkileri projesi WWF raporunda

Yangınların sosyo-ekonomik etkileri projesi WWF raporunda

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Yasin İlemin’in geçtiğimiz yaz Antalya ve Muğla’da meydana gelen yangınlar üzerine hazırladığı projesi sonuçlandı. ‘Akdeniz Bölgesi’ndeki Büyük Orman Yangınlarının Ekolojik ve Sosyo-Ekonomik Etkileri’ raporunda yer alan proje, Dünya Ormancılık Günü’nde kamuoyuyla paylaşıldı.
Geçtiğimiz yaz Muğla’da yaşanan orman yangınları sonrası mevcut durumun ortaya konması, yangınların ekolojik ve sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılması amacıyla hazırlanan ve MSKÜ Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü öğretim elemanı Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin’in araştırmacı ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı doktora öğrencisi Uğur Can Köşk’ün Çevre Sosyoloğu olarak proje ekibinde yer aldığı araştırma tamamlandı.
Proje, dünyanın en büyük çevre koruma kuruluşlarından WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve NATURA Doğa ve Kültür Koruma Derneği tarafından hazırlanan “Akdeniz Bölgesi’ndeki Büyük Orman Yangınlarının Ekolojik ve Sosyo-Ekonomik Etkileri” raporunda yer aldı.
Fotoğraflarıyla ve araştırmalarıyla rapora büyük katkı sağlayan MSKÜ öğretim elemanı Dr. İlemin, aynı zamanda raporun editörlüğünü de gerçekleştirdi.
Bununla birlikte Dr. İlemin’in ‘Yaban Hayatı’ başlığını değerlendirdiği ve raporda yer alan çalışması yakın zamanda kitap olarak basılacak.
‘Akdeniz Bölgesi’ndeki Büyük Orman Yangınlarının Ekolojik ve Sosyo-Ekonomik Etkileri’ başlığı ile hazırlanan raporun Orman Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlara iletilerek; bölgemizin önemli ekolojik sorunlarından olan orman yangınları konusunda iş birliğinin attırılması hedefleniyor.


Güncel 6.04.2022 11:14:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor

2

Isparta'da vücut bütünlüğü bozuk halde ölü bulunan çobanın uzuv araması sürüyor

3

Kamu Hastane yöneticileri Antalya'da buluştu

4

Yandex Cup finallerinde 196 geliştirici 140 bin dolarlık ödül için yarıştı

5

Setur Marinaları Göcek'te iki marinayı devraldı

6

Burdur'da fabrikanın çatısından düşen işçi öldü

7

Mersin'de fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetiminde 360 bin 924 lira ceza kesildi

8

2 milyon liralık dolandırıcılık olayının şüphelisini yakalayan polisler ödüllendirildi

9

EY-Parthenon'un Türkiye İnşaat Sektörü Görünümü çalışması yayımlandı

10

Türkiye Kadın Girişimci Akademisi Ordu mezunlarını verdi