“Yaşayan Değerlerimiz” projesi pilot ilçe Aşkale’de uygulanmaya başladı

“Yaşayan Değerlerimiz” projesi pilot ilçe Aşkale’de uygulanmaya başladı

“Yaşayan Değerlerimiz” projesi pilot ilçe Aşkale’de uygulanmaya başladı

Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının başlattığı “Yaşayan Değerlerimiz” adlı proje pilot ilçe seçilen Aşkale’de başladı. Proje kapsamında 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşların ev temizliği, genel ihtiyaçları ve kişisel bakımları uzman personeller tarafından yapılacak.
Erzurum Valiliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Kadın ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla pilot ilçe Aşkale’de “Yaşayan Değerlerimiz” adlı projeye başladı. Aşkale ilçesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlara profesyonel ekipler ile birlikte ev ziyaretleri yapılarak, ev temizliği, genel ihtiyaçları ve kişisel bakımları uzman personeller tarafından gerçekleştirildi. Aynı zamanda psikolojik danışman ve sosyolog tarafından yaşlılara psikolojik destek sağlandı. Yaşamlarını idame etmekte zorlananlar tespit edilip, sosyal hayatta daha aktif olabilmeleri için fikirler paylaşılıp dertlerine ortak olundu. Ayrıca Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere sağlamış olduğu sosyal haklar ve verdiği hizmetlerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
Gerçekleştirilen proje kapsamında ziyaret edilen vatandaşlar, uygulamadan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirttiler.
İlçeye gelen heyeti makamında ağırlayan Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Serpil Keser ve Engelliler Şube Şefi Mahmut Temel ile birlikte engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti.


Güncel 18.11.2020 10:54:11 0

İlginizi Çekebilir

1

DeFacto ve Karaca yılbaşı koleksiyonu için bir araya geldi

2

Burdur'da jandarma ve emniyete tahsis edilen 56 yeni araç törenle hizmete alındı

3

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

4

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

5

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

6

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

7

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

8

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

9

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

10

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı