Yayladağı’na zipline parkuru kuruldu

Yayladağı’na zipline parkuru kuruldu

Yayladağı’na zipline parkuru kuruldu

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Devrent Mesire Alanı’na 130 metre uzunluğunda zipline parkuru kuruldu.
Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, yaptığı açıklamada, Yayladağı’nın birçok doğal güzelliklere bünyesinde barındırdığını bunlardan birisinin de kızılçam ormanları içerisindeki Devrent Mesire Alanı olduğunu söyledi. Yalçın, "Buraya gelen ziyaretçilerimizin daha güzel vakit geçirebilmesi için bazı projeleri hayata geçiriyoruz. Bu ay içerisinde başlattığımız 130 metrelik zipline parkuru tamamlandı. Bu yapılırken bir tek ağaca dahi zarar verilmedi. Bugün itibariyle de kullanıma açıldı. Kentimize hayırlı olsun" dedi.
Zipline güzergahına yapılacak mini su göleti ve peyzaj çalışmalarının ise önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını ifade eden Yalçın, yine mesire alanı içerisine kurulacak paintball sahasının da ramazan ayı sonrası hizmete gireceğini kaydetti.
Zipline, yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat vasıtası ile emniyet kemeri giyerek kendi ağırlığınızla ve yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesine deniyor.


Güncel 1.04.2021 14:09:38 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

2

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

3

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

4

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

5

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

6

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

7

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

8

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

9

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi

10

Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı