Yedigöller, Kütahya’nın cazibe merkezi olacak

Yedigöller, Kütahya’nın cazibe merkezi olacak

Yedigöller, Kütahya’nın cazibe merkezi olacak

Kütahya’da, Cumhuriyet’in 100. yılı olan 29 Ekim 2023 tarihinde açılması planlanan Yedigöller Alanı’nda çalışmalara başladı.
Şehri geleceğe taşımak adına çevre yatırımlarını sürdüren Kütahya Belediyesi, Yedigöller Alanı için geçtiğimiz günlerde yüklenici firmayla sözleşme imzalamıştı. İmzaların atılmasının ardından vakit kaybedilmeden çalışmalara başlandı. Sahaya inen ekipler, reglaj çalışmasıyla Yedigöller Alanı projesinin startını verdi. İçinde 42 bitki ve 30’u aşkın hayvan türünü barındıran Yedigöller Alanı’nın, hayata geçirilecek projeyle birlikte sosyal ve kültürel alan olması amaçlanıyor.
Yedigöller Alanı’nda; eğlence alanları, spor alanları, gezinti alanları, sportif alanlar, bisiklet parkurları, yürüme parkurları, kafeteryalar, çocuk köyü, kuş köyü, piknik alanları ve olta balıkçılığı gibi ihtiyaç duyulan her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceği yerler olacak.
Yapım ihalesini kazanan firmanın sahibi Ali Doğaç, İHA’ya yaptığı açıklamada, "Belediye Başkanımız Alim Işık’ın da belirttiği gibi, proje 29 Ekim 2023 de tamamlanıp hizmete sunulacak. Çalışmalarımız başladı. Burası bitiğinde inşallah Kütahya’nın yeni cazibe merkezi olacak" dedi.


Güncel 12.10.2022 13:24:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi

2

Vodafone 5G yolunda fiber omurgasını yapay zekayla güçlendiriyor

3

Koçtaş "Yapay Zeka Usta Influencer" projesini hayata geçirdi

4

Dyson yeni robot süpürgesi "SpotScrub Ai"yi tanıttı

5

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan kurtarıldıktan sonra protezle ayağa kalkan Tuğba yeşil sahada moral buldu

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede kadın, terzilik yaparak engelli babası, oğlu ve 3 kardeşine bakıyor

9

Yemeksepeti'nden GSYH'ye 3 milyar avroyu aşan katkı

10

Isparta'da geri dönüşüm atölyesinde ürün sayısı 10 bini aştı