Yeni Renault Clio, "Türkiye’de Yılın Otomobili" seçildi

Yeni Renault Clio,

Yeni Renault Clio, "Türkiye’de Yılın Otomobili" seçildi

ISTANBUL (AA) - Yeni Renault Clio, Otomotiv Gazetecileri Dernegi (OGD) tarafindan bu yil besincisi düzenlenen “Türkiye’de Yilin Otomobili“ yarismasinda birinciligi elde etti.

Renault Grubu’ndan yapilan açiklamaya göre, OGD üyesi 75 gazetecinin oylamasi ile ilk turda 25 aday otomobil arasindan 7 finalist belirlendi. 7 finalist arasindan yapilan 2. tur oylama sonucu 5 bin puan elde eden Yeni Clio “Türkiye’de Yilin Otomobili” unvanini elde etti.

Türkiye’nin uzman otomotiv gazetecileri tarafindan ödüle layik görülen Yeni Clio’nun birinciliginin açiklandigi törende ödülü, Renault MAIS Genel Müdürü Berk Çagdas, OGD Yönetim Kurulu Baskani Ufuk Sandik’tan aldi.

Türkiye’de OYAK Renault Fabrikalari’nda üretilen ve dünyaya ihraç edilen Yeni Renault Clio “tasarim, yol tutus, ergonomi, yakit tüketimi, emisyon oranlari, güvenlik, donanim seviyesi, fiyat-deger orani“ kriterleri göz önünde bulundurularak yapilan degerlendirmede rakiplerini geride birakarak birinciligi elde etti.

- "Türk mühendis ve isçisinin emegi var"

Açiklamada görüslerine yer verilen Renault MAIS Genel Müdürü Berk Çagdas, sunlari kaydetti:

“Otomotiv Gazetecileri Dernegi üyelerinin oylariyla Yeni Clio’nun Türkiye’de Yilin Otomobili seçilmesinden dolayi çok gururlu ve mutluyuz. OYAK Renault Otomobil Fabrikalari’nda üretilen bu otomobilin arkasinda milyonlarca avroluk bir yatirim ve binlerce insanin, Türk mühendis ve isçisinin emegi var... Türk halkinin begenisini kazanan Yeni Clio basarisini rakamlarla da kanitladi. Bu unvan ve bu ödülü, sorumlulugunun bilincinde olarak layigiyla tasiyacagimizdan süpheniz olmasin. Ayrica bu kiymetli ödülü ikinci kez almaktan dolayi da son derece mutluyuz. OGD’nin 5 yildir düzenledigi bu hakkaniyetli ve mükemmel organizasyon için basta Yönetim Kurulu Baskani Ufuk Sandik’a, Yönetim Kurulu’na ve üyelerine tesekkür ediyorum.”

Verilen bilgiye göre, Renault, 2017 yilinda da Otomotiv Gazetecileri Dernegi’nin ikinci kez düzenledigi organizasyonda Megane Sedan ile “Türkiye’de Yilin Otomobili” unvanini elde etmisti.



Politika 18.06.2020 12:17:40 0

İlginizi Çekebilir

1

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay'da konuştu:

2

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Hatay'da ziyaretlerde bulundu

3

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Kahramanmaraş'ta partililerle bir araya geldi:

4

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Hatay Samandağ'da konuştu:

5

Türkiye İttifakı Partisi Adana İl Başkanlığı açıldı

6

Türkiye İttifakı Partisi Mersin İl Başkanlığı açıldı

7

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Mersin'de festivale katıldı

8

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Hatay'da konuştu:

9

AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, depremzede annelerle buluştu