Yıllar önce yattıkları hapishaneye ziyaretçi olarak geldiler

Yıllar önce yattıkları hapishaneye ziyaretçi olarak geldiler

Yıllar önce yattıkları hapishaneye ziyaretçi olarak geldiler

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Kütüphaneye dönüştürülen hapishanede yıllarca yatan baba oğul duygusal anlar yaşadı.
Gaziantep’in İslahiye ilçesi Hacıali Öztürk Mahallesi’nde 1958 yılında 40 kişi kapasiteli 4 koğuşla faaliyet göstermeye başlayan cezaevi, geçtiğimiz yıl Adalet Bakanlığının aldığı kararla kapatıldı. 61 yıl mahkumları ağırlayan cezaevi, bir ay önce ise Halk kütüphanesi olarak ziyaretçilere açıldı.
2012 senesinde bir trafik kazasında suçlu bulunan 63 yaşındaki Cemal Özer ve 33 yaşındaki oğlu Menderes Özer İslahiye Cezaevinde yattı. Burada baba Cemal Özer 3 yıl yatarken, oğlu Menderes Özer ise 1.5 yıl yattı. 2015 senesinde tahliye olan Baba ve oğlu 5 sene sonra yattıkları cezaevine bu sefer ziyaretçi olarak döndü. Yattıkları ranzaları gören baba oğul duygusal anlar yaşadı.
Hapishane arkadaşlarını hatırladıklarını ifade eden Baba Cemal Özer, “Burada oğlum 1,5 bende 3 yıl yattım. Bu ranzaları görünce o yılları hatırladım. Şuan kütüphane olmuş çok güzel olmuş iyi bir fikir olmuş. Burada boncuk saat anahtarlık yapıyorduk. O zaman buradaki gardiyanlar bize iyi davrandılar” dedi.
Menderes Özer ise “Babamla birlikte burada yattım. Bir traktör kazası sonucu hapishaneye düştük. Şimdi burası kütüphane oldu. Babamla gezmeye anılarımızı yad etmeye geldik. Boş vakitlerimizde el işlemesi eşya yapıyorduk. O zamanki arkadaşlar geldi aklıma, buradaki gardiyanları hatırladım” diye konuştu.


Güncel 12.09.2020 10:22:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

2

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

3

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

4

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

5

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

6

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

7

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

8

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

9

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı

10

Antalya'da bir kişi yeğenini öldürüp, iki kişiyi yaraladı