Yozgat’ta 32 kilometrelik köy yolu BSK asfalt ile kaplandı

Yozgat’ta 32 kilometrelik köy yolu BSK asfalt ile kaplandı

Yozgat’ta 32 kilometrelik köy yolu BSK asfalt ile kaplandı

Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi tarafından bu yıl il genelinde 32 kilometrelik köy yolu, Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt ile kaplandı.
Yozgat İl Özel İdaresi, köy yollarının kent merkezindeki gibi modern olmasını sağlamak amacıyla başlattığı asfalt kaplama çalışmalarında sona geldi. İl özel idaresi, bu yılki programları dahilinde 32 kilometrelik köy yolunu Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt ile kaplarken 38 kilometre birinci kat asfalt, 103 kilometre ikinci kat asfalt attı, ekipler 10 kilometrelik de beton yol yaptı.
Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, köy yollarında asfalt kaplama çalışmalarının sonuna geldiğini söyleyerek, “Bu sene toplam 38 kilometre birinci kat asfalt yaptık, 103 kilometre ikinci kat asfalt yaptık. 32 kilometre de BSK yaptık. 10 kilometre de beton yol yapıyoruz. Toplamda 173 kilometre yol yaptık” dedi.
Bu yıl ödeneklerin çoğunun içme suyu için kullanılacağını da dile getiren Yılmaz, “Sayın Valimiz Ziya Polat’ın talimatları doğrultusunda öncelikle ödeneklerin birçoğunu içme suyu için kullanılacak. Önce kuraklıkla, içme suyu ile mücadele edeceğiz. Sayın Valimiz köylerimizin içilebilir su seviyelerini yükseltmekle alakalı kaymakamlıklara talimat verdi. Kaymakamlarımız da bununla alakalı çalışmalarını başlattı. Yapılabilecek, gelebilecek bütün suları köylerimize getirdik, bundan sonra yapabileceğimiz tek şey bu suları doğru kullanmak” şeklinde konuştu.


Güncel 14.10.2021 15:12:28 0

İlginizi Çekebilir

1

DeFacto ve Karaca yılbaşı koleksiyonu için bir araya geldi

2

Burdur'da jandarma ve emniyete tahsis edilen 56 yeni araç törenle hizmete alındı

3

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

4

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

5

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

6

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

7

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

8

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

9

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

10

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı