Yozgat’ta 90 yaş üstü vatandaşlar evlerinde aşılanmaya başladı

Yozgat’ta 90 yaş üstü vatandaşlar evlerinde aşılanmaya başladı

Yozgat’ta 90 yaş üstü vatandaşlar evlerinde aşılanmaya başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın korona virüs ile mücadele kapsamında 90 yaş ve üstü vatandaşların aşılanacağını bildirmesinin ardından Yozgat’ta da evlerde aşılama çalışmaları başladı.
Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 ekipleri, ilk olarak Bahçeşehir Mahallesinde ikamet eden 93 yaşındaki Mürüvvet Yıldırım’a evinde aşı yaptı. Sağlık ekipleri daha sonra aynı evde yaşayan ve annesinin bakımını üstlenen 65 yaşındaki kronik hastalığı bulunan Fatma Yıldırım’a da aşı uyguladı.
Sağlık çalışanları herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için aşılama öncesi vatandaşların sağlık kontrolünü yaparken devamında da aşı olan vatandaşları en az 15 dakika gözetim altında tuttu.
Ekiplerin evlerine gelerek aşı yapmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Fatma Yıldırım, aşı olduğu için kendisini şanslı olduğunu söyledi. Annesine baktığı ve kronik rahatsızlığı olduğu için kendisine de aşı yapıldığını belirten Yıldırım, aşı sonrası herhangi bir sorunla karşılaşmadığını dile getirdi.


Güncel 21.01.2021 13:43:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor