YTB dönüş yolunda olan yurt dışındaki vatandaşlarına da hizmet ediyor

YTB dönüş yolunda olan yurt dışındaki vatandaşlarına da hizmet ediyor

YTB dönüş yolunda olan yurt dışındaki vatandaşlarına da hizmet ediyor

İzin ve tatil dönemlerini ana vatanları Türkiye’de geçirip yaşadıkları ülkelere dönüş yoluna geçen vatandaşları Kapıkule Sınır Kapısı’nda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) uğurluyor.
Yaz sezonunda tatillerini ana vatanları Türkiye’de geçiren büyük çoğunluğu Avrupa’da yaşayan vatandaşların dönüş yolculukları başladı. Her yıl vatandaşların kara yolu ile olan yolculuklarının güvenli ve huzurlu geçmesi için çalışmalar yürüten YTB, bu tatil döneminde de faaliyetlerini sürdürüyor. İzin dönemlerinin başlarında Sırbistan Sınır kapılarından, Kapıkule Sınır Kapısı’na kadar birçok karşılama etkinliğine imza atarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan YTB, dönüş yolunda da vatandaşlara birçok hizmet sunuyor. İzinlerini memleketlerinde geçirerek bir nebze olsun hasret gideren vatandaşları dönüş yolunda geldikleri ülkelere yine YTB personeli uğurluyor.

Yolcular için oyun alanları kuruluyor
Sınır kapılarında yaşanan zorluklar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda YTB, bu yıl dinlenme ve oyun sahalarını içeren geniş bir alan hazırladı. Hazırlanan alanda Türkiye’nin dört bir yanından yaşadıkları ülkelere yolculuğa çıkan vatandaşların Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluk durumlarında rahatça bekleyebilecekleri dinlenme bölümleri bulunuyor. Vatandaşların hizmetine sunulan stantlarda ise çay, kahve ve su ikram ediliyor. Alanda oluşturulan sinema salonu, langırt, masa tenisi, satranç ve penaltı atışı gibi aktivitelerde de genç ve çocuk yaştaki vatandaşlar oldukça eğleniyor. Bunların yanında ise YTB çalışmalarının bulunduğu YTB Yayınları ve minikler için hazırlanan TRT Çocuk Özel sayısı dağıtılıyor.


Güncel 17.08.2021 11:47:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

2

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

3

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

4

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

5

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

6

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

7

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

8

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

9

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

10

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı