YTB’den kardeş topluluklara yönelik bilimsel çalışmalara destek

YTB’den kardeş topluluklara yönelik bilimsel çalışmalara destek

YTB’den kardeş topluluklara yönelik bilimsel çalışmalara destek

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), kardeş, akraba ve soydaş toplulukların kalkınmalarına yönelik bilimsel araştırmaları desteklemek amacıyla “Beşeri ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Destek Programı” başlattı.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye ile tarihi, dini, siyasi, coğrafi ve kültürel derin bağlara sahip toplulukların beşeri ve sosyal kalkınmalarına yönelik kapsamlı bilimsel araştırmaları desteklemek amacıyla “Beşeri ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Destek Programı”nı (BESKAP) hayata geçirdi. Program kapsamında yapılacak araştırmaların kardeş topluluklar ve Türkiye tarafından gerçekleştirilecek politikalar için yol gösterici olması hedefleniyor. Bu çerçevede politika belgesi niteliğinde ve yol haritası oluşturacak araştırmalara öncelik verilecek.

Her projeye 20 bin lira destek
BESKAP için başvurular bireysel araştırmacılar arasından seçilecek. Bu kapsamda yüksek lisans ve doktora öğrencileri, lisans mezunu bireysel araştırmacılar ve doktor unvanına sahip serbest araştırmacılar veya akademisyenler programa başvuru yapabilecek. Programa Türkiye ve yurt dışındaki araştırmacılar ikili veya çoklu ortaklıklar kurarak başvurabilecek. Dernek, vakıf vb. tüzel kişiliklerin programa başvuruları kabul edilmeyecek. Türkiye Bursları kapsamında halihazırda öğrenim gören öğrenciler de bu programa başvuramayacak. Türkiye’de eğitimini tamamlamış ve ülkesine dönmüş Türkiye mezunlarının başvuruları ise kabul edilecek. Bir araştırma projesine en fazla 20 bin lira destek verilecek. Programa ilişkin öncelikli konular ise "Kurumsal Ayrımcılıklar, Anadil Eğitim Hakları, Eğitimde Fırsat Eşitliği, Sivil Toplum Araştırmaları, Medya Analizleri, Sosyolojik ve Demografik Araştırmalar ve Türkiye Mezunları" olarak belirlendi.

Programa başvuru yolları
Programa başvurular iki dönem halinde alınacak. Birinci dönem başvuru süreci başlarken, 7 Mart tarihine kadar devam edecek. İkinci dönem başvuru tarihleri ise 28 Mart-30 Mayıs olarak belirlendi. Programa başvuracak adayların ytb.gov.tr/beskap adresi üzerinden ön başvuru ve BESKAP araştırma formu doldurmaları gerekiyor. Ardından adayların BESKAP araştırma formu ve ytb.gov.tr/beskap adresinde belirtilen bilgileri beskap@ytb.gov.tr adresine göndermeleri gerekiyor. Programa ilişkin detaylı bilgiler yine beskap@ytb.gov.tr adresinde yer alıyor.


Güncel 10.01.2022 16:11:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi