Yüksekova’da buz tutan derede kazma ve kürekli ’Eskimo usulü’ balık avı

Yüksekova’da buz tutan derede kazma ve kürekli ’Eskimo usulü’ balık avı

Yüksekova’da buz tutan derede kazma ve kürekli ’Eskimo usulü’ balık avı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlar, kış aylarında buzla kaplı derelerde ’Eskimo usulü’ balık avlayarak ailelerinin geçimini sağlıyor.
Yüksekova ve çevresinde geçen hafta etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığının eksi 25 dereceye kadar düşmesi, derelerin donmasına neden oldu. Yaz aylarında farklı işler yaparak evini geçindiren Nazım Taşkın, eksi 25 derece soğuk havaya ve tehlikelere aldırmadan, donan derelerde balık avlıyor. İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükçayır Deresi’ne giden Nazım Taşkın, buzları kırarak akşam saatlerinde suya bıraktıkları ağlarını, sabah saatlerinde yine kazma ve küreklerle buzları kırarak geri alıyor. "Kışın evimizi bu şekilde geçindiriyoruz" diyen Nazım Taşkın, ’’Biz burada öncelikle baltayla o donan buzu kırıyoruz, ardından ağlarımızı gönderiyoruz. Aslında biz bu ağları sabah gönderiyoruz ve akşam da balıklarımızı tutuyoruz. Malum her sene olduğu gibi buraya gelip balıkları tutmaya çalıştık. Tamamen donan dereye gelerek, buzları kazma ve küreklerle kırıp balık avlıyoruz. Biz de bu soğukta geliyoruz, mecburuz. Şükür, nasibimizde ne varsa alıp evimize götürüyoruz” dedi.


Güncel 5.01.2022 17:15:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Oto yıkamada şaşırtan görüntü; otomobil yerine kendini yıkattı

2

Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonu: 3 tutuklama

3

Adana'da ortaokul öğrencilerinden Türk bayraklı koreografi

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde arılarını kaybeden arıcı, devlet desteğiyle üretimini sürdürdü

5

Garanti BBVA'dan sürdürülebilir finansmana 1 trilyon lirayı aşan kaynak

6

Burdur'da dağda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

7

Burdur'daki trafik kazasında ölen anne ve oğlunun cenazesi Antalya'da toprağa verildi

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Atsu'nun golünün ardından sessizliğe bürünen Hatay Stadı yeni sezona hazırlanıyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Adana'da depremde ağılları zarar gören besiciler verilen çadırlarda yetiştiriciliğe devam etti

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremlerde hasar gören camilerin yerine yenileri yapılıyor