Yunusemre Belediyesinden Türkmen’e pekmez kaynatma tesisi

Yunusemre Belediyesinden Türkmen’e pekmez kaynatma tesisi

Yunusemre Belediyesinden Türkmen’e pekmez kaynatma tesisi

Yunusemre Belediyesi, üreticilerin daha sağlıklı ve işlevsel koşullarda üretim yapmasını sağlamak amacıyla Türkmen Mahallesine Pekmez Kaynatma Tesisi kuracak.
Üreticisini destekleyen Yunusemre Belediyesi, Türkmen Mahallesinde Pekmez Kaynatma Tesisi kuruyor. Tesisin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Türkmen Mahallesinde yayla bağcılığının yaygın olduğunu belirten Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Mahallemizde yayla bağcılığı yapılıyor. Elde edilen üzümlerin bir kısmı yemeklik olurken; büyük çoğunluğu da pekmez yapılıyor. Pekmez yapılan yerin şartları çok kötü olduğundan, belediyemiz üreticilerimizin daha iyi, hijyenik ortamda organik pekmez yapmasını sağlamak amacıyla Pekmez Kaynatma Tesisi yapmayı planladı. Bu tesiste yöresel koşullarda temiz üretilen pekmez olacak. Belediye olarak üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.


Güncel 16.11.2021 14:18:27 0

İlginizi Çekebilir

1

32. Golf Mad Turnuvası sona erdi

2

Hatay'da otomobilde çıkan yangın söndürüldü

3

Antalya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü

4

Adana'da evde çıkan ve okul lojmanına sıçrayan yangın söndürüldü

5

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

6

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

7

Hatay'da fırtına etkili oluyor

8

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

9

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

10

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu